Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Kolumbusa Merzļikina atgriešanās mačā nenotur 4:1 vadību; Bļugeram piespēle Penguins uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja savai komandai Pitsburgas Penguins izcīnīt uzvaru. Tikmēr Elvis Merzļikins pēc traumas izdziedēšanas Kolumbudas komandas vārtos atgriezās ar piecām ielaistām ripām un zaudējumu papildlaikā.

"Penguins" viesos ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzvarēja Bufalo "Sabres", kas panākumu nav guvusi jau deviņos mačos pēc kārtas. Savainojuma dēļ "Sabres" šosezon nevar palīdzēt Zemgus Girgensons.

Bļugers savu desmito rezultatīvo piespēli šosezon nopelnīja otrā perioda ceturtajā minūtē. Hokejists "Penguins" aizsardzības zonā ieguva ripu un pamanīja, ka pie pretinieku zilās līnijas "dežūrē" Brendons Tanevs, kurš brīdi vēlāk arī saņēma piespēli un aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā. Tanevs tobrīd panāca 2:1 "Penguins" labā.

Latvijas izlases hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 56 sekundes, no kurām divas minūtes un 22 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, uzvarēja četros no 12 iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugeram šī bija jau trešā spēle pēc kārtas, kurā izdevies nopelnīt rezultativitātes punktu. Iepriekšējās divās spēlēs pret Ņujorkas "Rangers" Bļugers nopelnīja 1+1, bet šosezon viņš 26 mačos guvis četrus vārtus un desmitreiz rezultatīvi piespēlējis..

Pirmā perioda septītajā minūtē ripu laukuma vidus zonā pārķēra Kasperi Kapanens, kurš īsi pēc tam iepretim "Sabres" vārtiem ripu atspēlēja atpakaļ Jevgēņijam Malkinam, viņam atklājot spēles rezultātu. 27 sekundes vēlāk izlīdzinājumu panāca Teidžs Tompsons. 

Pēc Bļugera un Taneva veiksmīgās sadarbības otrā perioda devītajā minūtē rezultāta tablo vēlreiz vēstīja neizšķirtu, jo precīzi meta Viktors Ūlofsons. Uzvaras vārtus otrās trešdaļas 12.minūtē, spēlējot vairākumā, iemeta Džeiks Gencels, savukārt pēdējās 20 minūtēs vēl divus "golus" "Penguins" labā guva Entonijs Andželo un Braiens Rasts.

"Penguins" ar 33 punktiem 26 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem trešo vietu, kamēr pēdējā jeb astotā ar 16 punktiem 25 mačos ir "Sabres".

Tikmēr Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība mājās ar 4:5 (0:0, 2:1, 2:3, 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers", kas dienu iepriekš bija pārāka ar 4:2.

Merzļikins, kurš pleca traumas dēļ nebija spēlējis kopš 20.februāra, ceturtdien "Blue Jackets" vārtos atvairīja 27 no 32 metieniem un tvēra 84,4% raidījumu.

Pēc "sausā" aizvadītām pirmajām 20 minūtēm mājinieki līdz otrā perioda vidum bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru, ko sestajā un 11.minūtē paveica OIivers Bjorkstrands. Trīs minūtes līdz otrā perioda beigām 1:2 panāca Patriks Hornkvists. 

Trešā perioda ceturtajā minūtē Patriks Laine realizēja skaitlisko vairākumu un pārtrauca septiņu spēļu sēriju, kurā viņam nebija izdevies gūt punktus. Nepilnu pusotru minūti vēlāk trīs vārtu pārsvaru nokārtoja Makss Domi.

Lai arī šķita, ka Merzļikins jau kaldinājis komandas uzvaru, atlikušajā laikā Latvijas vārtsargs trīsreiz bija spiests kapitulēt. Perioda septītajā minūtē Raiens Lombergs no tuvas distances prata ripu vārtos raidīt, tai atrodoties gaisā, Ovens Tipets sešas minūtes vēlāk aizsarga aizsegā panāca 3:4, taču ceturtos vārtus Merzļikins pēc Aleksandra Barkova metiena zaudēja piecas minūtes pirms mača beigām.

Uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē iemeta Frenks Vatrano, kurš bija pirmais pie Merzļikina atsistās ripas.

Sestdien "Blue Jackets" tiksies ar Dalasas "Stars".

"Blue Jackets" ar 26 punktiem 28 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi