Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Kuldam un Dārziņam rezultatīvas piespēles; Lev Cipuļa debijā uzveic Torpedo

Ar rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta savstarpējā spēlē trešdien izcēlās Latvijas izlases spēlētāji Artūrs Kulda un Lauris Dārziņš.

Aizvadītajā mačā Dārziņa pārstāvētā Kazaņas Ak Bars komanda ar 5:4 (1:3, 1:0, 2:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Kuldas pārstāvēto Novosibirskas Sibirj vienību.

Dārziņš rezultatīvi piespēlēja komandas otrajos gūtajos vārtos, kad otrās trešdaļas 13.minūtē 2:3 panāca Aleksejs Tereščenko, savukārt Kulda pirms tam pirmās trešdaļas beigās palīdzēja Viktoram Drugovam vairākumā izvirzīt Sibirj vadībā ar 3:1.

Dārziņš pēcspēles metienu sērijā, kurā Ak Bars uzvarēja ar 2:1, veica divus metienus, realizējot vienu no tiem, savukārt Kulda pirmajā trešdaļā atzīmējās ar divu minūšu noraidījumu par grūdienu apmalē.

Abi hokejisti maču aizvadīja savu komandu otrajās maiņās - Kulda nospēlēto 22 minūšu un 38 sekunžu laikā veica divus metienus pa vārtiem, bet Dārziņš 11 minūšu un sešu sekunžu laikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem.

Kulda šīs sezonas 31 mačā guvis septiņus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, bet Dārziņš 16 spēlēs guvis vienus vārtus un iekrājis trīs rezultatīvas piespēles.

Citās spēlēs zaudējumus izbraukumā piedzīvoja aizsarga Sanda Ozoliņā pārstāvētā Mitišču Atlant komanda un uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas Lokomotiv komanda. Atlant ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA, bet Lokomotiv ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) zaudēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai līgas čempionvienībai Maskavas Dinamo.

Ozoliņš kā otrās maiņas aizsargs laukumā pavadīja 19 minūtes un 55 sekundes, izceļoties ar divu minūšu noraidījumu par sitienu ar nūju, savukārt Rēdlihs otrajā uzbrucēju virknējumā aizvadīja desmit minūtes un deviņas sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem.

Citviet uzvaru kārtējā regulārā čempionāta spēlē izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas Avangard komanda, kas savā laukumā ar 5:3 (0:0, 4:2, 1:1) pieveica Minskas Dinamo vienību. Pujacs šo maču aizvadīja savas komandas otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 20 minūtes un 26 sekundes. Šajā laikā aizsargs ar rezultativitāti neizcēlās un soda minūtes nenopelnīja.

Omskas kluba labā šajā mačā ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Frolovs, bet Dinamo rindās ar vārtu guvumu savā otrajā KHL spēlē atzīmējās Džo Pavelskis.

Jāizceļ, ka Avangard vienība pēdējās 24 spēlēs piedzīvojusi tikai četrus zaudējumus, bet pēc šī panākuma pakāpusies uz Austrumu konferences pirmo vietu.

Citā spēlē pie panākuma tika arī aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas Donbass, kas ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) izbraukumā pārspēja Čeļabinskas Traktor. Trešajā aizsargu pārī spēlējušais Bārtulis uz ledus pavadīja 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā izcēlās ar divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokām. Zīmīgi, ka šī mazākuma laikā otrās trešdaļas vidū Donbass ielaida savus vienīgos vārtus mačā.

Zaudējumu tikmēr piedzīvoja vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas Jugra komanda, kas ar 4:5 (1:2, 0:2, 3:1) savā laukumā piekāpās Čehovas Vitjaz vienībai. Masaļskis šajā mačā prata atvairīt tikai 16 no 21 metiena.

Debiju Prāgas Lev kluba sastāvā trešdien piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Cipulis - viņš spēli aizvadīja 3.maiņā kopā ar diviem citiem bijušajiem Rīgas Dinamo hokejistiem Marselu Hosu un Tomašu Suroviju. Nospēlēto 11 minūšu un 50 sekunžu laikā Cipulis veica vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Lev šajā spēlē ar 4:2 savā laukumā uzveica Ņižņijnovgorodas Torpedo - jau līdz 28.minūtei Prāgas komanda panāca 3:0 vadību, tomēr 3.perioda vidū īsā brīdī Torpedo divus vārtus atguva. Pēdējo ripu 31 sekundi pirms mača beigām jau tukšos vārtos raidīja Lev uzbrucējs Jakubs Vorāčeks.

Austrumu konferences kopvērtējumā Avangard ar 65 punktiem 33 spēlēs ieņem pirmo vietu, taču tāds pats punktu skaits ir arī trešajā pozīcijā esošajai Ak Bars vienībai. Sibirj tikmēr ar 51 punktu 32 mačos atrodas sestajā pozīcijā, bet Jugra ar 39 punktiem 32 cīņās ir desmitie.

Savukārt Rietumu konferencē Maskavas Dinamo ar 70 punktiem 32 spēlēs ieņem pirmo vietu, atrodoties arī visas līgas kopvērtējuma pirmajā vietā, otrie ar 64 punktiem 33 mačos ir Lokomotiv hokejisti, Lev ar 46 punktiem 32 mačos ir sestie, Donbass ar 43 punktiem 33 cīņās ieņem devīto vietu, bet Atlant ar 37 punktiem 33 spēlēs ir 12.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi