Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvieši NHL: Kolumbusa izlaiž pārsvaru, Bufalo uzvar, Bļugeram piespēle panākumā

Ar mainīgām sekmēm svētdien kārtējos mačus Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārajā turnīrā aizvadīja trīs latviešu hokejisti.

Teodors Bļugers izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzēdams savai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" mājās ar 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) uzveica līgas vājāko komandu Detroitas "Red Wings".

Pirmie šajā mačā vadībā izvirzījās viesi, kuri izspēli līdz tukšiem vārtiem noslēdza ar Valteri Filpulas precīzo metienu. Pēc divarpus minūtēm "Penguins" aktīvi nocīnījās pie vārtiem un Sems Lefertijs "ar gaļu" iedabūja ripu tīklā. Kad līdz pirmā perioda beigām bija palikušas piecarpus minūtes, Kriss Letangs vairākumā no zilās līnijas panāca 2:1 mājinieku labā.

Otrā perioda trešajā minūtē Patriks Hērnkvists kuriozā epizodē dubultoja "Penguins" pārsvaru. "Red Wings" neveikli zaudēja ripu savā aizsardzības zonā, un zviedrs ar zibenīgu metienu panāca 3:1. Piecas minūtes vēlāk Sidnijs Krosbijs ar spēcīgu metienu no vidējas distances guva mājiniekiem ceturtos vārtus.

Perioda otrajā pusē, 12.minūtē, Bļugers no savas zonas piespēlēja Brendonam Tenevam, kurš pa kreiso malu devās reidā un apspēlēja divus pretiniekus, pēc tam asistēdams Hērnkvistam. Zviedrs raidīja ripu tīklā, un laukumā sāka lidot cepures, mājinieku līdzjutējiem tobrīd atzīmējot uzbrucēja "hat-trick".

 

Trešajā trešdaļā vārti netika gūti, un "Penguins" svinēja pārliecinošu uzvaru. Svētdienas mača galvenais varonis Hērnkvists bez diviem vārtiem atzīmējās arī ar vienu rezultatīvu piespēli. Dažas minūtes pēc finālsvilpes viņa pirmais vārtu guvums tika "atdots" Lefertijam.

Bļugers laukumā pavadīja 14 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja četros no deviņiem iemetieniem un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Uzbrucējs šosezon 57 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, abos rādītājos sasniedzot jaunu karjeras rekordu savā pirmajā pilnajā NHL sezonā. 

Tikmēr Elvis Merzļikins svētdien kapitulēja trīs reizes, kā rezultātā viņa komanda pēc zaudētās vadības bija spiesta aizvadīt "bullīšu" sēriju, kurā piedzīvota neveiksme.

"Blue Jackets" viesos ar 3:4 (2:0, 0:3, 1:0, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Kolumbusas vienība jau trešajā minūtē panāca 1:0, jo pirmais pie vārtsarga atsistās ripas bija Endrū Pīks, kuram tie bija pirmie vārti karjerā. Nepilnas četras minūtes vēlāk, ripai atlecot no borta, asu un ātru metienu izdarīja Zeks Verenskis, panākdams jau drošāku pārsvaru - 2:0. 

Mājinieki atspēlēšanos sāka visai laicīgi, jo jau otrā perioda otrajā minūtē Džoija Andersona mestā ripa atrada ceļu garām Merzļikina atsitējcimdam. Tikmēr ceturtajā minūtē "Blue Jackets" aizsargs aiz saviem vārtiem zaudēja ripu, kā rezultātā īsi pēc tam uz Merzļikina vārtiem lidoja trīs pēc kārtas izdarīti metieni, no kuriem pēdējo viņš nespēja glābt. Spēles 32.minūtē Kails Palmieri jau panāca 3:2.

Neizšķirtu viesiem trešā perioda vidū izrāva Kevins Stenlunds, spēlei pamatlaikā noslēdzoties neizšķirti - 3:3. Papildlaikā neviens no vārtsargiem netika pārspēts, bet "bullīšu" septītā sērija Merzļikinam bija liktenīga, jo precīzs bija Jespers Brats.

 

Merzļikins savas komandas vārtos aizvadīja visu spēli un noķēra 23 no 26 metieniem, atvairot 88,5% raidījumu. Latvietis pēdējo reizi mača laikā vismaz 90% metienu nespēja atvairīt 4.janvārī pret Sanhosē "Sharks" (89,3%).

Pretējos vārtos Makenzijs Blekvuds noķēra 52 no 55 metieniem, atvairīdams 94,5% raidījumu.

Nākamā spēle Kolumbusas vienībai paredzēta otrdien pret tiešāko konkurenti turnīra tabulā Filadelfijas "Flyers".

Savukārt Zemgus Girgensons spēli, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" izcīnīja pārliecinošu uzvaru, noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu.

"Sabres" mājās ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) pārliecinoši uzvarēja Toronto "Maple Leafs".

Mājiniekus otrā perioda otrajā minūtē vadībā izvirzīja Juhans Larsons, kurš tika pie ripas iepretim tukšiem vārtiem pēc aizsarga neprecīzā metiena. Perioda vidū Konors Šīrijs jau dubultoja pārsvaru, bet astoņas minūtes līdz trešdaļas noslēgumam, Jegors Korškovs guva savus karjeras pirmos vārtus. 

Noslēdzošā perioda trešajā minūtē Zeks Haimens panāca izlīdzinājumu, bet atlikušajā laikā vārtus guva vienīgi "Sabres" hokejisti - Džeks Aikels, Kails Okposo un Džimijs Vīzijs.

 

Girgensons zaudētāju rindās laukumā pavadīja 14 minūtes un 39 sekundes, no kurām minūti un desmit sekundes nospēlēja mazākumā. Uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā un spēli noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Larsons šajā duelī atzīmējās ar 1+1, kamēr Rasmuss Ristolainens un Kolins Millers iekrāja pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Otrdien "Sabres" tiksies ar vienu no līgas vājākajām komandām Otavas "Senators".

Austrumu konferencē Penguins ar 78 punktiem 57 mačos ir ceturtie, bet Kolumbusai ir 72 punkti 60 spēlēs un sestā vieta. Tikmēr Sabres ar 62 punktiem 59 spēlēs pakāpušies uz 12. pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi