Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā pazīstamais slovāku hokeja speciālists Šuplers atkal trenēs Doņeckas klubu

Latvijā labi zināmais speciālists Jūliuss Šuplers turpmāk vadīs Ukrainas komandu Doņeckas Donbass, kas ir Kurbada pretiniece Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas pirmajā posmā.

Kā vēsta klubs, līgums ar 67 gadus veco Šupleru noslēgts uz diviem gadiem.

Šuplers Latvijā vispirms strādāja ar Rīga 2000 komandu, kas spēlēja Baltkrievijas čempionātā, bet no 2008. līdz 2011.gadam viņš bija pie Kontinentālās hokeja līgas komandas (KHL) Rīgas Dinamo stūres. Viņa vadībā Dinamo trīs reizes sasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Pēc darba Dinamo viņš nepilnu sezonu vadīja Maskavas CSKA komandu, bet 2012.gadā slovāks stājās pie tobrīd vēl KHL spēlējušās Donbass stūres, gadu vēlāk vienībai triumfējot Kontinentālajā kausā.

Donbass klubs ir dibināts 2005.gadā, sešas reizes kļūstot par valsts čempioniem. Vēl 2011./12. gada sezonā komandas pamatsastāvs spēlēja Krievijas augstākajā hokeja līgā (VHL), bet turpmākajos divos gados vienība jau piedalījās KHL. Tomēr militārais konflikts Ukrainas austrumos un Krimas okupācija liedza turpmāku dalību KHL.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad no 19. līdz 21.oktobrim Kurbads ledus hallē notiks Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas spēles. Šogad mājinieki spēkosies ar Donbass, Spānijas komandu Sansevastjanas Txuri Urdin, kā arī pirmās kārtas A apakšgrupas uzvarētāju, kura noskaidrosies Bulgārijas, Turcijas, Islandes un Izraēlas klubu duelī.

Aizvadītajā sezonā Kurbads nesasniedza Dānijā notiekošā Kontinentālā kausa izcīņas finālu, izšķirošajā trešās kārtas spēlē zaudējot latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas Steelers.

Pirms tam Kurbads otrās kārtas turnīrā savā laukumā izcīnīja trīs uzvaras trijos mačos. Vispirms ar rezultātu 5:2 tika pārspēta Polijas komanda Tychy, pēc tam ar 8:1 sagrauts Ukrainas klubs Donbass, bet noslēdzošajā mačā tika gūta virsroka ar 2:1 pār Igaunijas čempioni Narva.

Pagājušajā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Baltkrievijas komanda Minskas Junostj, bet vienu sezonu iepriekš Kontinentālajā kausā triumfēja Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas Panthers, kas finālā pieveica Ritten Sport ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi