Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Latvijas hokeja izlase bullīšos uzvar Vāciju

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties nākamgad paredzētajām Soču olimpiskajām spēlēm, otrdien Vācijā ar 4:3 pēcspēles metienos uzveica vietējo valstsvienību.

Spēles pamatlaikā un papildlaikā komandas cīnījās neizšķirti 3:3 - vārtus mūsējiem pirmo 12 minūšu laikā guva Armands Bērziņš un Miks Indrašis (mazākumā), panākot 2:0. Tikmēr vāciešiem 10 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām izcēlās Tomass Openheimers. Otrā trešdaļa izvērtās noraidījumiem bagāta, Latvijai izpelnoties trīs noteikumu pārkāpumus, bet vāciešiem - divus, tomēr vārti gūti netika. Turpinājumā Vācija guva arī otros vārtus, kad trešās trešdaļas sākumā Franks Mauers realizēja vairākumu, bet spēles 54.minūtē Edgara Masaļska vārtos ielidoja arī trešā ripa, izceļoties Armīnam Vurmam. Latvija nepadevās un 45 sekundes pirms pamatlaika beigām Andris Džeriņš izrāva neizšķirtu. Tobrīd vārtus jau bija pametis Masaļskis, dodot vietu sestajam laukuma spēlētājam.

Arī piecu minūšu papildlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās. Pēcspēles metienos ar precīziem raidījumiem apmaniījās Aleksandrs Veiss un Indrašis, bet izšķirošais izrādījās Miķeļa Rēdliha realizētais bullītis - 4:3.

Teicama spēle Indrašim - gūti vārti, rezultatīva piespēle un realizēts pēcspēles metiens, bet divas rezultatīvas piespēles Artūram Kuldam.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Kaspars Saulietis, savukārt vāciešiem aizsargs Sinans Akdags.

"Mēs izvirzījāmies vadībā ar 2:0, diemžēl vāciešiem paveicās iemest pašā trešdaļas izskaņā. Spēles turpinājumā izpaudās raksturu cīņas starp komandām, kurā labāki izrādījāmies mēs. Esam patiesi priecīgi, ka uzvarējām smagā cīņā. Edgars šovakar glāba komandu no 100% vārtu zaudējumiem. Man patika arī jauno spēlētāju attieksme un cīņasspars. Tā bija laba iespēja mums treneriem novērtēt viņus citā līmenī," pēc mača Latvijas Hokeja federācija citē izlases treneri Tomu Kūlenu.

Trešdien plkst. 20.30 abas komandas tiksies atkārtoti jau citā Vācijas pilsētā - Esenē.

Vācija - Latvija 3:4 (1:2, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1)

Vārti: 9:00 Bērziņš (Saulietis, Kulda) 0:1, 11:23 Indrašis (J.Rēdlihs, maz.) 0:2, 19:50 Openheimers (Oblingers, Akdags) 1:2, 41:27 Mauers (Hāgers, Fišers, vair.) 2:2, 53:12 Vurms (Fauzers, Plahta) 3:2, 59:15 Džeriņš (Indrašis, Kulda, vair.) 3:3, 65:00 M.Rēdlihs 3:4 (p.m.)

Vārtsargi: Timo Pilmeiers - Edgars Masaļskis

Izlase uz Vāciju devusies 24 spēlētāju sastāvā - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 13 uzbrucēji.

Kā zināms, uz izlasi uzaicināti arī jaunie aizsargi Edgars Siksna un Krišs Lipsbergs, kuri pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu "Rīga", turklāt Siksna divos mačos devies laukumā arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Otrdienas spēlei netika pieteikti aizsargs Krišs Lipsbergs un vārtsargs Ervīns Muštukovs. Kapteiņa pienākumus pildīja Artūrs Kulda, bet viņam asistēja Kristaps Sotnieks un Miķelis Rēdlihs. Savukārt vārtus Latvijas izlasē sargāja Edgars Masaļskis. Tikmēr Krišjānis Rēdlihs tomēr nav devies uz Vāciju ģimenes pieauguma dēļ.

Līdz ar to otrdien Latvijas valstsvienībā debiju piedzīvoja uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs un aizsargs Edgars Siksna.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Rīgā neaizvadīja nevienu treniņu un vairāki no spēlētājiem valstsvienībai pievienojās tikai Vācijā.

Šajos mačos ar Latvijas izlasi strādās galvenā trenera Teda Nolana palīgi Toms Kūlens un Kārlis Zirnis. Pats Nolans ir aizņemts savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres".

Pēc šķiršanās no Nolana līdzšinējā palīga Artūra Irbes izlasei tiek meklēts treneru korpusa papildinājums, tomēr tas vēl nav atrasts.

Pirms tam novembra sākumā Latvijas izlase divās pārbaudes spēlēs savā laukumā tikās ar Krievijas otro izlasi, uzvarot ar 4:1 un zaudējot pēcspēles metienos ar 3:4. Šīs Latvijai bija vienīgās pārbaudes spēles savā laukumā, gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm.

Olimpisko spēļu priekšvakarā Sočos tiks aizvadītas arī pārbaudes spēles ar Krieviju un Austriju.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēs pret Vāciju:


vārtsargi: Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Māris Jučers ("Dinamo Juniors"), Edgars Masaļskis (bez kluba);

aizsargi: Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Porejs (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Jānis Andersons (Heilbronnas "Falken", Vācija), Krišs Lipsbergs, Edgars Siksna (abi - "Rīga"), Guntis Galviņš (bez kluba);

uzbrucēji: Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Artūrs Kuzmenkovs (Rīgas "Dinamo"), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas "Lokomotiv”, KHL), Kaspars Saulietis, Artūrs Mickevičs (abi - Ņeftekamskas "Toros", VHL), Artūrs Ozoliņš (Penzas "Dizeļ", VHL), Lauris Bajaruns (Kladno "Rytiri", Čehija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi