Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas hokeja izlase ielaiž piecus vārtus zaudētā mačā pret Slovākiju

Latvijas hokeja izlase priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 3:5 (2:3, 0:2, 1:0) zaudēja Slovākijai.

Latvijas vienības rindās izcēlās Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Cipulis un Armands Bērziņš, bet Slovākijas izlases labā vārtus guva Jāns Brejčāks, Mareks Viedenskis, Peters Čerešņāks, Ivans Švarnijs un Mareks Hrivīks.

Spēles ievadā cīņa galvenokārt ritēja vidējā zonā bez izteiktām vārtu gūšanas iespējām, tomēr pirmie pie pārsvara tika mājinieki, kad pēc sedzamo pretinieku nesadalīšanas brīvs metiens padevās Brejčākam, pārspējot Edgaru Masaļski. Lai arī pārsvars pēc tam pārgāja Latvijas izlases pusē, otrie vārti vēlāk tika zaudēti pēc vēl vienas rupjas kļūdas pozicionālajā aizsardzības spēlē - nepiesegts vārtu priekšā savu iespēju izmantoja Viedenskis.

Pēc divām kļūdām aizsardzībā Latvijas izlase aktīvi centās veidot uzbrukumus. Labāko iespēju sešas minūtes pirms trešdaļas beigām neizmantoja Herberts Vasiļjevs, kuram neizdevās raidīt ripu tukšajā vārtu stūrī, tomēr brīdi vēlāk pēc veiksmīgām individuālajām darbībām 1:2 panāca Daugaviņš. Latvijas izlases sekmes uzbrukumā turpinājās, kad pāris minūtes vēlāk acīgu Aleksandra Ņiživija piespēli vārtu guvumā pārvērta Cipulis, panākot 2:2. Trešdaļas pašā izskaņā gan slovākiem vairākumā izdevās vadību atgūt, kad no vārtu priekšas precīzi meta Čerešņāks.

Otrajā trešdaļā iespējas izcelties bija abu komandu hokejistiem, tomēr allaž precīzi darbojās abu izlašu vārtsargi. Trešdaļai turpinoties, Masaļskis tika pakļauts arvien lielākam darba apjomam, tajā skaitā savus vārtus nosargājot arī divu mazākuma minūšu garumā. Uzreiz pēc viena izciestā mazākuma Latvijas izlase vēlreiz tika sodīta ar noraidījumu, taču arī šoreiz Masaļskis un laukuma spēlētāji bija savu uzdevumu augstumos.

Vēlreiz mazākumā latvieši nokļuva septiņas minūtes pirms trešdaļas beigām, un šoreiz savus vārtus nespēja nosargāt, kad Masaļskis nespēja izsekot Švarnija raidītās ripas mainītajai lidojuma trajektorijai. Turpinājumā reizi komandu glāba Masaļskis, tomēr slovāku ievērojamo teritoriālo pārsvaru vēl vienā vārtu guvumā pārvērta Hrivīks, kurš eleganti apslidoja vārtus un raidīja ripu tīklā.

Noslēdzošo trešdaļu Latvijas izlase sāka aktīvi. Laika gaitā slovāki tika pakļauti salīdzinoši lielam spiedienam, tomēr gūt vārtus viesiem nekādi neizdevās, lai arī divas minūtes mājinieku vārti bīstami tika apdraudēti arī vairākumā. Savu Latvijas izlase panāca trešdaļas astotajā minūtē, kad sarežģītā situācijā burzmā pie vārtiem vārtus guva Bērziņš, panākot rezultātu 3:5.

Pēcāk Latvijas izlase vēlreiz nesekmīgi centās realizēt vairākumu. Lieliski Slovākijas izlases vārtos darbojās Jaroslavs Janušs, bet reizi savu komandu glāba arī Masaļskis. Pēdējās minūtēs vairāki abu komandu spēlētāji iesaistījās nelielā kautiņā, kā rezultātā Latvijas izlase palika mazākumā, atlikušajā laikā par izlīdzinājuma panākšanu vairs nepacīnoties.

Šai cīņai nebija pieteikti vārtsargs Ivars Punnenovs, aizsargs Māris Jass, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts un Juris Štāls.

Mačs ar Slovākiju Latvijai bija pirmais šajā sagatavošanās ciklā, kurā palīdzēja galvenais treneris Teds Nolans, kā arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošie Zemgus Girgensons un Kristers Gudļevskis, kurš gan cīņai bija pieteikts kā rezerves vārtsargs.

Bratislavā notiek trīs komandu pārbaudes turnīrs, tāpēc piektdien savā pēdējā pārbaudes spēlē Latvija samēros spēkus ar Norvēģiju.

Latvijas izlase uz Slovākiju devusies 26 spēlētāju sastāvā. Mājās palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš gan devies uz Šveici un līdz ar to no cīņas par vietu sastāvā izstājies, aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Koba Jass, Miķelis Rēdlihs, Roberts Jekimovs un Ronalds Ķēniņš, kurš ir saaukstējies.

Kā zināms, pirmās sešas pārbaudes spēles Latvija aizvadīja Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā. Latvijas izlase vispirms izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai, turpinājumā tā vispirms savā laukumā ar 2:3 zaudēja, bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē ar 2:1 un 6:3 divreiz tika pārspēta Francija.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes turnīram Bratislavā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis, Kristers Gudļevskis, Ivars Punnenovs;

aizsargi - Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Jaks, Māris Jass, Agris Saviels;

uzbrucēji - Zemgus Girgensons, Miks Indrašis, Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Andris Džeriņš, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Roberts Lipsbergs, Māris Bičevskis, Juris Štāls, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi