Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas hokeja izlase no nākamās nedēļas sāks trenēties divās grupās

Latvijas hokeja izlases kandidāti, turpinot gatavošanos maijā paredzētajam pasaules čempionātam Dānijā, no nākamās nedēļas sāks trenēties divās grupās, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases kandidāti treniņus sāka šīs nedēļas sākumā, taču komandai pagaidām nav pievienojusies lielākā daļa Rīgas Dinamo hokejistu, kuri treniņus uz ledus sāks nākamajā nedēļā.

Kā vēsta LHF, tad pirmdien treniņus sāks Miks Indrašis, Guntis Galviņš, Uvis Balinskis, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs un Edgars Kulda, kuri šosezon spēlēja Rīgas Dinamo. Tāpat uz ledus dosies pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš pagājušajā sestdienā ar Kurbadu kļuva par valsts čempionus. Kandidātiem pievienosies arī Šveices kluba Langnau Tigers vārtsargs Ivars Punnenovs, sezonu Slovākijas komandā Nove Zamky aizvadījušais aizsargs Artūrs Salija, Kazahstānas vienības Karagandas Sariarka aizsargs Edgars Siksna un 17 gadus vecais vārtsargs Ernests Tomass, kurš šosezon spēlējis Jūrmalas un Prizmas vienībās.

"No nākamās pirmdienas treniņi notiks divās grupās, jo kandidātu skaits palielināsies. Galvenā trenere Boba Hārtlija plāns paredz, ka ar katru nedēļu treniņi kļūs intensīvāki, taču spēlētāju skaits palielināsies. Jāņem vērā, ka izlasei jāaizvada deviņas pārbaudes spēles, tāpēc treneru rīcībā būs pietiekami daudz hokejistu, lai viņus pārbaudītu arī spēļu režīmā," skaidroja Koziols.

"Nevar visas pārbaudes spēles aizvadīt ar 25-30 hokejistiem, jo līdz pasaules čempionātam viņi būs izpumpējušies, tāpēc jātur lielāks kandidātu loks. Hārtlijs plāno, ka ar katru nedēļu treniņu intensitāte augs, bet paši treniņi kļūs nedaudz īsāki nekā pirmajā nedēļā," piebilda LHF ģenerālsekretārs.

Koziols norādīja, ka federācija seko līdzi Latvijas hokejistu sekmēm ārzemju klubos, tostarp, arī spēlētāju gaitām Ziemeļamerikā, kur Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL) tuvojas regulāro sezonu beigas.

"Mums ir regulārs kontakts ar Ziemeļamerikā spēlējošajiem. Ar viņiem ik pa laikam sazinos ne tikai es, bet arī Hārtlijs un LHF sporta direktors Edgars Buncis. Esam lietas kursā, kas ar viņiem notiek un kāda katram ir situācija," norādīja Koziols.

Jau vēstīts, ka Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL vienība Bufalo Sabres kārtējo reizi neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, līdz ar to latvietim būs iespēja palīdzēt izlasei Dānijā. Tiesa, viņš traumas dēļ pēdējos divus "Sabres" mačus ir izlaidis, tomēr ceturtdien viņš atsāka treniņus uz ledus.

Tāpat lieliskas sezonas AHL čempionātā aizvada uzbrucēji Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers. Bļugeram gan būs jācīnās izslēgšanas turnīrā, kamēr Balcera pārstāvētais klubs Sanhosē Barracuda Kaldera kausa izcīņā netiks. Uzbrucējs gan var saņemt izsaukumu uz NHL vienību Sanhosē Sharks, kas pretendē uz vietu Stenlija kausā. Tāpat AHL šosezon spēlē vārtsargi Kristers Gudļevskis un Matīss Edmunds Kivlenieks, pirmajam no viņiem pretendējot uz vietu izslēgšanas sacensībās.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

pievienota 3. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi