Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas hokeja izlases trenera meklējumi: Paredzams zviedra uznāciens

Kandidatūra ir ļoti laba. Ja pēc dažām dienām saņemsim pozitīvu atbildi, es būšu ļoti apmierināts, - pēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdes norādīja LHF prezidents Kirovs Lipmans. Solītais atrisinājums Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera jautājumā trešdien vēl nesekoja, taču esot ļoti liela iespējamība, ka tuvākajās dienās Latvijas hokeja izlasei beidzot būšot galvenais treneris.

"Izkristalizējusies laba kandidatūra, taču vēl jāgaida no viņa atbilde, jo viņam vēl ir jāapspriežas ar savu aģentu. Sākotnēji mums bija trīs kandidāti, pēc tam divi, bet beigās jau palika viens, kurš, manuprāt, ir labākais. Atbilde varētu būt tuvākajās dienās. Uzreiz jāsaka, ka tas nav Kūlens, kurš ir labs treneris, bet mums ir vajadzīgs profesionālis," pēc LHF valdes sēdes aģentūrai LETA atzina Lipmans.

Personālijas vārdu Kirovs gan atteicās nosaukt, taču ļāva noprast, ka par nākamo Latvijas valstsvienības galveno treneri varētu kļūt zviedrs Fredriks Stilmans. "Nedomājiet, ka tas ir treneris no Somijas. Viņš speciāli atlidoja uz Helsinkiem, tikāmies neitrālā teritorijā. Viņš hokejā ir ļoti pazīstams cilvēks, ar pasaules čempionātu pieredzi, jo ne vienu reizi vien ir pārstāvējis savu valsti, bijis valstsvienības kapteinis. Viņam ir arī pietiekama trenera pieredze. Interese viņam ir ļoti liela, Dievs dod, lai mums izdotos vienoties."

Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, Lipmanam bijusi tikšanās ar KHL kluba Vladivostokas Admiral galvenā trenera palīgu Stilmanu. Otrdien Helsinkos Admiral aizvadīja izbraukuma spēli ar Jokerit. Vladivostokas komandas kapteinis ir latviešu aizsargs Oskars Bārtulis. Stilmans klubā strādā tieši ar aizsargiem. Interesanti, ka savā karjerā viņš nekad nav bijis galvenais treneris. Savulaik pats bijis aizsargs, Stilmans pāris gadu strādāja par galvenā trenera palīgu Zviedrijas klubā Jenčēpingas HV71, bet no 2005. līdz 2014. gadam šajā klubā pildīja ģenerālmenedžera pienākumus. Kā spēlētājs aizsargs Stilmans 1994. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 1991. un 1992. gadā uzvarēja pasaules čempionātā.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs


Latvijas izlases treneri
Helmuts Balderis (1992-1994)
Mihails Beskašnovs (1994)
Ēvalds Grabovskis (1995)
Leonīds Beresņevs (1996-1999)
Haralds Vasiļjevs (1999-2001)
Kurts Lindstrēms (2001-2004)
Leonīds Beresņevs (2004-2006)
Pjotrs Vorobjovs (2006)
Oļegs Znaroks (2006-2011)
Teds Nolans (2011-2014)
Aleksandrs Beļavskis (2014-2015)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi