Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas hokejisti sper platu soli pretī ceturtdaļfinālam

Latvijas hokeja valstsvienība veiksmīgi atsākusi cīņu par ceļazīmi uz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Otrās kārtas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ceturtdien ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) dramatiskā cīņā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja čempionāta saimniekus šveiciešus. Vārtus spēles laikā Latvijas valstsvienības labā guva Mārtiņš Cipulis, bet izšķirošo bullīti realizēja Aleksandrs Ņiživijs.Nākamo spēli Oļega Znaroka trenētā komanda aizvadīs sestdien pret Franciju. Svētdien pretiniekos būs Krievijas izlase.

=> Aptauja: Kāds ir spilgtākais iespaids no Latvijas hokeja izlases spēles ar Šveici?

Hokeja izlases galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš pirms spēles informēja, ka vārtu priekšā būs jāuzmana kanādiešu izcelsmes Šveices izlases uzbrucējs Raiens Gārdners. “Viņš ar savu garo nūju prasmīgi iemanījies pielabot ripas.” Briesmas var draudēt arī no aizsargiem. “Marks Štraits iemeta pārbaudes spēlē ASV no zilās līnijas un arī papildlaikā Vācijai. Šķiet, pirms pāris gadiem tika konstatēts, ka spēcīgākais metiens Šveicē ir Goranam Bezinam.”

Uzbrukumā esot atlētisko cīnītāju un mazo “indīgo” uzbrucēju sajaukums. Mazo “indīgo” kategorijā Vītoliņš ieskaitīja Andresu Ambīlu un Martinu Plisu.

Vaicāts par fizisko nogurumu, Vītoliņš norādīja uz Zviedrijas piemēru. “Redz, kā zviedri pēc vakardienas vēlās spēles cienīgi pacīnījās ar krieviem. 2001.gadā Ukraina iepriekšējā vakarā bija spēlējusi, bet mums bija atpūtas diena. Uzvarēja ukraiņi. Galvenais, būs spēlēt disciplinēti un nevajadzētu skriet tur, kur nevajag.”

Jau pirmās minūtes beigās briesmās bija Latvijas valstsvienības vārti – par laimi, Žanīns netrāpīja pa ripu, kas būtu lidojusi tukšos Masaļska vārtos. Pirmo sešu minūšu laikā mājinieki divas reizes nopelnīja skaitlisko vairākumu, un Latvijas hokejisti tikai ar lielām pūlēm nosargāja savus vārtus neskartus.

Uzbrukumu viļņi viesu aizsardzības zonā turpināja velties arī turpmāk, un pirmās trešdaļas pirmajā pusē Herberta Vasiļjeva metiens bija vienīgais, ar ko spēja atbildēt Latvijas izlase (metienu attiecība 1:10).

14.minūtē ripa beidzot ielidoja Masaļska cietoksnī, taču galvenais tiesnesis, daudz neprātojot, vārtu guvumu neieskaitīja – Edgaru vārtu laukumā traucēja šveiciešu hokejists.

Trešdaļas beigās vienā no retajiem Latvijas valstsvienības uzbrukumiem pirmo reizi spēlē skaitlisko vairākumu nopelnīja Mārtiņš Karsums. Šveicieši pat mazākumā metās uz Masaļska vārtiem un “iekrita” pretuzbrukumā – izgājienu divi pret viens realizēja Vasiļjevs un Cipulis.

Uz īsu brīdi Latvijas hokejisti pārņēma iniciatīvu, un Gerberam nācās atvairīt vairākums bīstamus raidījumus. Pēdējā minūtē ripa gan noklaudzēja pa Masaļska sargāto vārtu stabu.

Otrā trešdaļa sākās ar Karsuma labu metienu pretuzbrukumā, ko mājinieku vārtsargs tomēr atsita. Drīz pēc tam laukuma saimnieki uz minūti ieguva divu vīru skaitlisko pārsvaru, taču ar pašaizliedzību un arī veiksmes palīdzību izdevās nosargāt slideno pārsvaru.

Perioda otrajā daļā Latvijas izlase divas reizes ieguva skaitlisko vairākumu un uz šā rēķina padarīt spēli līdzīgāku, tomēr iespēja gūt otros vārtus netika izmantota. Labākās izdevības dažu sekunžu laikā bija Cipulim un Ņiživijam, kurus šveicieši bija atstājuši vienus vārtu priekšā.

Spēlējot pieci pret pieci, līdz trešdaļas beigām šveicieši saglabāja teritoriālu pārsvaru un vairāk meta, tomēr viņu pārākums vairs nebija tik nomācošs kā mača sākumā. Turklāt ļoti pārliecinoši vārtos darbojās Masaļskis.

Kā jau bija paredzams, arī trešā trešdaļa sākās ar Šveices izlases ofensīvu, un pirmo triju minūšu laikā Masaļskis 4 – 5 reizes glāba savu komandu. Sekojušā noraidījumu gūzma iniciatīvai ļāva pāriet te vienas, te otras komandas īpašumā, taču taustāmu labumu nevieniem iegūt neizdevās.

Joprojām vairāk ripu kontrolēja laukuma saimnieki, savukārt viesi vairāk domāja par savu vārtu drošību un meklēja laimi pretuzbrukumos. Vienā no šādām reizēm Bērziņam mazliet pietrūka, lai pielabotu partnera piespēli.

Pēdējās piecās minūtēs tiesnesis divreiz pēc kārtas atstāja Latvijas komandu skaitliskajā mazākumā. Pirmajā reizē izdevās izturēt. Diemžēl pusotru minūti līdz pamatlaika beigām vadzis lūza – pēc Ambīla metiena ripa ieslīdēja vārtos.

Pagarinājumā mazliet vairāk uzbruka Latvijas hokejisti, taču bīstamākā situācija izveidojās tieši pie Masaļska vārtiem. Viks apspēlēja Krišjāni Rēdlihu un slīpi izrāvās pret vārtiem, taču Latvijas izlases vārtsargs ar kājsargu spēja ripu atsist.


Pēcspēles metienu sēriju sāka šveicieši. Romana Vika raidījumu Masaļskis ar slidu atvairīja. Aleksandrs Ņiživijs raidīja ripu zem pārliktņa – 1:0. Arī ar Romano Lemma raidījumu Edgars tika galā, bet Karsuma metienu tvēra Gerbers. Žiljēns Šprungers meta garām – uzvara!

Par labāko Latvijas valstsvienības sastāvā atzina Edgaru Masaļski.

x x x

Pasaules hokeja čempionāts, E grupa

Šveice – Latvija 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji:
Cipulis (Vasiļjevs, Ņiživijs, vair.) – 0:1 (15:30), Ambīls (Viks, Štreits, vair.) – 1:1 (58:29), Ņiživijs (pēcspēles met.) - 1:2 (65:00)

Metienu attiecība: 39 – 22

Soda minūtes: 12 – 22

Vārtsargi: Gerbers – Masaļskis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: Nezinu, ko šveicieši bija apēduši

Kārlis Skrastiņš: Masaļskim jāuzceļ piemineklis!

FOTO: Latvija - Šveice 2:1

E grupas turnīra tabula

1. Krievija   3    2   1   0   0   17:9    8  
2.  ASV   2   1   0   1   0   9:8   4 
3.  Latvija   3   0   2   0   1   7:7   4 
4.  Zviedrija   3   0   1   2   0   13:14   4 
5.  Šveice   3   1   0   1   1   4:6   4 
6.  Francija   2   0   0   0   2   2:8   0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi