Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas hokejisti sper vēl vienu soli pretī Vankūverai

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlē Arēnā Rīga Latvijas hokeja valstsvienība ar 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) uzvarēja Ukrainas izlasi. Vārtus mājinieku labā guva Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Aleksandrs Ņiživijs un Jānis Sprukts.

Šis bija Latvijas hokejistu otrais panākums četru komandu turnīrā. Svētdien laukuma saimnieki tiksies ar Itālijas valstsvienību. Lai saglabātu pirmo vietu un kvalificētos 2010.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā, Latvijas izlasei pietiek ar neizšķirtu pamatlaikā.

Spēle sākās ar vētrainiem laukuma saimnieku uzbrukumiem, un Ukrainas izlases vārtsargam Karpenko darba bija pilnas rokas. Diemžēl labi sākto sabojāja daudzie noraidījumi. Pirmās trešdaļas vidū, kad uz sodīto soliņa nonāca Miķelis Rēdlihs, tūlīt pēc tam arī Pujacs (2+10) un mazliet vēlāk Sotnieks un Reķis, vairākus bīstamus metienus nācās atvairīt arī Naumovam.

Ilgu laiku Latvijas izlase izturēja viesu spiedienu, līdz vadzis lūza – 63 sekundes līdz pārtraukumam ar tālšāvienu Naumovu pārspēja Andrejs Srjubko.

Otrā perioda pašā sākumā Latvijas hokejisti uz 56 sekundēm ieguva divu vīru skaitlisko pārsvaru, taču šī lieliskā iespēja panākt neizšķirtu palika neizmanota.

Daudz kvalitatīvāka mājiniekiem izdevās nākamā vairākuma izspēle. Sagriezuši karuseli pretinieku zonā, Sorokins, M.Rēdlihs un Karsums izspēlēja lielisku kombināciju, ko ar metienu no tuvas distances pabeidza leģionars no AHL.

Spēle nevienādos sastāvos arī turpmāk būtiski ietekmēja cīņas ritējumu, dodot iniciatīvu te vienai, te otrai komandai.

Latvijas valstsvienību 34.minūtē vadībā izvirzīja Miķelis Rēdlihs. Pretinieku zonā viņš atņēma ripu pavirši nospēlējušajam aizsargam un netraucēti raidīja Karpenko vārtu augšējā stūrī.

Trešdaļas nogali uzbrukumā aktīvāk aizvadīja Ukrainas hokejisti, tomēr otrajā pārtraukumā mājinieki devās ar vienu vārtu pārsvaru.

Azartiska cīņa uz ledus turpinājās arī trešajā trešdaļā. 48.minūtē, vārtu priekšā izmanīgāks cīņā par vārtsarga atsisto ripu, bija Aleksandrs Ņiživijs, panākot 3:1.

Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Ukrainas izlase izšķīrās par vārtsargu nomaiņu pret laukuma spēlētāju, un 72 sekundes līdz beigām Sergejs Klementjevs ar tālmetienu samazināja starpību līdz minimumam.

Tomēr pēdējo vārdu spēlē teica Latvijas hokejisti – ripu tukšajos vārtos ieraidīja Jānis Sprukts.

Atšķirībā no pirmās spēles mājinieku vārtus šoreiz sargāja Sergejs Naumovs, kurš tika atzīts par labāko Latvijas valstsvienībā, Cipulis iekļauts trešajā uzbrucēju maiņā kopā ar partneriem no Dinamo komandas Ciprusu un Ņiživiju, bet aizsardzībā vienā pārī spēlē Sotnieks un Galviņš.

Piektdienas pirmā spēle beidzās ar Itālijas izlases uzvaru 4:1 pār Ungārijas komandu, kurai šis bija otrais zaudējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcxc

Lielākās problēmas spēlē pret Ukrainu Latvijas izlasei radījuši noraidījumi

Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs

Latvija – Ukraina 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Vārti: 18:57 Srjubko (Ciruļs, vair.) – 0:1, 24:40 Karsums (Sorokins, M.Rēdlihs, vair.) – 1:1, 33:38 M.Rēdlihs – 2:1, 47:31 Ņiživijs (Cipruss) – 3:1, 58:48 Klimentjevs (Gnidenko, Navarenko) – 3:2, 59:45 Sprukts (Karsums) – 4:2.

Metieni: 18 - 25

Soda minūtes: 30 - 48

Turnīra tabula

Latvija 2 11:5 6
Itālija 2 6:4 3
Ukraina 2 5:6 3
Ungārija 2 4:11 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi