Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas hokejisti turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā

Latvijas hokeja valstsvienība izšķirošajā pasaules čempionāta pirmā posma spēlē trešdien ar 5:2 (1:1,1:0, 3:1) uzvarēja Itālijas izlasi, nodrošināja trešo vietu B grupas turnīra tabulā un turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Nākamo spēli Latvijas hokejisti aizvadīs piektdien plkst.21.15 ar C grupas spēcīgāko komandu, visticamāk, Zviedriju.

APTAUJA: Vai Latvijas hokejisti iekļūs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā?

Latvijas hokeja izlases galvenā  trenera palīgs Harijs Vītoliņš pirms spēles ar Itāliju norādīja uz nepieciešamību izdarīt lielāku spiedienu uz itāliešu vārtiem: „Šveices vaina bija tā, ka viņi uzbrukuma zonā neiesaistīja savus aizsargus. Šveicieši praktiski trijatā zonā spēlēja pret pieciem itāļiem. Esam piekodinājuši iesaistīt aizsargus un izdarīt vairāk metienu uz vārtiem.”

Bija nospēlētas tikai 50 sekundes, kad Latvijas hokejisti jau bija izvirzījušies vadībā. Pirmās maiņas aktivitātes uzbrukumā turpināja Sprukta piecnieks, un pēc Jāņa piespēles no aizvārtes ripu vārtos raidīja Kaspars Daugaviņš.

Cīņas sākumā Latvijas hokejisti ievērojami apsteidza pretiniekus ātrumā, ar tālām piespēlēm pastāvīgi izveidojot  bīstamus pretuzbrukumus. Arī saspēles viesu aizsardzības zonā bija gan efektīgas, gan efektīvas. Labas iespējas dubultot pārsvaru bija Dārziņam, Štālam, Cipulim. Tiesa, pāris reižu pēc ne pārāk bīstamiem raidījumiem spēlē nācās iesaistīties arī Masaļskim.

Trešdaļas vidū Latvijas izlase nopelnīja pirmo skaitlisko vairākumu un vairākas reizes neveiksmīgi apdraudēja Ruso sargātos vārtus. Tomēr pamazām Latvijas komandas spēlē iezagās paviršības, un par vienu no kļūdām piecas minūtes līdz perioda beigām sodīja Aleksandrs Egers. Viņš pārķēra Dārziņa piespēli, vienatnē izslidoja pret Masaļski, noguldīja vārtsargu un pārmeta viņam ripu pāri – 1:1.

Otro periodu Latvijas hokejisti sāka vairākumā, ilgi turēja ripu pretinieku zonā un skaisti saspēlējās. Diemžēl reālas briesmas pie itāliešu vārtiem izveidot tā arī neizdevās.

Par aktivitāti uzbrukumā Latvijas valstsvienība tika atlīdzināta 9.minūtē, kad savu divsimto spēli izlasē ar gūtiem vārtiem izdevās atzīmēt Aleksandram Ņiživijam. Pirmā piecnieka spēlētāji pacīnījās par ripu Itālijas izlases zonā, Vasiļjevs apslidoja vārtus un nolika ripu uz nūjas savam partnerim – 2:1.

Trešdaļas otrajā pusē Latvijas hokejisti divreiz bija spiesti spēlēt mazākumā. Laikā, kamēr uz sodīto spēlētāju soliņa bija Galviņš, tuvāk vārtu guvumam pat bija Latvijas hokejisti - Karsums aizslidoja vienatnē pret Ruso, taču apspēlēt itāliešu vārtsargu viņam neizdevās. Savukārt Jerofejeva noraidījumu veiksmīgi aizsardzībā neitralizēja viņa partneri.

Līdz otrajam pārtraukumam teicamas iespējas panākt 3:1 neizmantoja Vasiļjevs un Sprukts, bet Itālijas izlase atbildēja ar vairākiem tālmetieniem.

Notikumiem bagāts izvērtās trešās trešdaļas sākums.

Vispirms skaitliskajā vairākumā nonāca Latvijas valstsvienība, un pirmo reizi čempionātā to arī izdevās izmantot. Tālu Pujaca metienu Ruso atvairīja, bet ļoti aktīvi vārtu priekšā pacīnījās uzreiz vairāki viņa partneri, un ripu vārtos ielaboja Arvīds Reķis – 3:1.

Uzreiz pēc tam Karsums otrreiz spēlē mazākumā izslidoja viens pret vienu ar vārtsargu, vēlreiz šo iespēju neizmantoja, taču nopelnīja soda metienu. Diemžēl “bullīšu” meistaram Ņiživijam otros vārtus spēlē neizdevās gūt.

Pagāja nepilna pusminūte, un Itālijas izlase vienus vārtus atguva. Vairāki Latvijas hokejisti nespēja izraidīt ripu no zonas, ar nūju ne visai veiksmīgi nospēlēja Masaļskis, un Skandella raidīja ripu tukšos viņa vārtos.

Trešās trešdaļas turpinājumā iniciatīva pārmaiņus pārgāja no vienas komandas pie otras. Spēlējot piecatā pret četriem pretiniekiem, ļoti bīstami uzbruka Latvijas pirmā maiņa, taču pārspēt Rusol tai nekādi neizdevās.

Tomēr pārsvaru mūsu izlase saglabāja, uzbruka bīstamāk un pelnīti guva ceturtos vārtus - trīs minūtes līdz beigām pēc skaistas kombinācijas izspēles vairākumu realizēja Daugaviņš. Bet punktu spēlei ar metienu tukšos vārtos 51 sekundi līdz finālsirēnai pielika Karsums.

Par labāko Latvijas valstsvienības sastāvā atzina uzvaras vārtu guvēju Arvīdu Reķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: mums vajadzēja visu izšķirt jau pirmajā periodā

Ņiživijs: ļoti gribējām uzvarēt, bet ripa negāja vārtos

Daugaviņš uzskata, ka uzvarā pār Itāliju noteicošā bija spēle nevienādos sastāvos

FOTO: Latvijas un Itālijas hokeja izlašu spēle

Pasaules čempionāts, B grupa

Itālija – Latvija 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Vārti: 0:50 Daugaviņš (Sprukts) – 0:1, 14:45 Egers (Sousa) – 1:1, 28:26 Ņiživijs (Vasiļjevs, Pujacs) – 1:2, 41:56 Reķis (Pujacs, Ņiživijs, vair.) – 1:3, 43:28 Skandella – 2:3, 57:13 Daugaviņš (Karsums, vair.) – 2:4, 59:09 Karsums (Cipulis, tukšos vārtos) - 2:5.

Metieni: 26 (6+10+10) – 38 (12+13+13)

Soda min.:  12 – 8

Latvija: Masaļskis; Reķis – Pujacs, Cipulis – Vasiļjevs – Ņiživijs; Galviņš – Jerofejevs, Karsums – Sprukts – Daugaviņš; Sotnieks – J.Rēdlihs, M.Rēdlihs – Džeriņš – Dārziņš; Jass – Andersons, Štāls – Pečura – Meija.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi