Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas hokejistiem vietu NHL draftā šoreiz neparedz

Nacionālā hokeja līga 21. un 22. jūnija naktīs rīkos jauno talantu izvēles ceremoniju jeb draftu, kurā lielas iespējas iegūt pirmo vai otro numuru atkal ir eiropietim. Savukārt Latvijas hokejistu izredzes parādīties NHL komandu izvēļu vidū sporta totalizators Betsafe vērtē pieticīgi.

Kopš Rodrigo Ābola pirms trim gadiem neviens Latvijas hokejists vairs nav izvēlēts NHL draftā, lai gan Latvijas izlasei šis periods izvērsies ļoti veiksmīgs, trīs gadus pēc kārtas ļoti aktīvi iesaistoties cīņā par pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, kas vienreiz arī tika sasniegts. Vietu elitē šogad prata noturēt arī Latvijas U18 izlase, kas NHL skautu priekšā uzspēlēja arī pret vienu no drafta galvenajiem favorītiem Džeku Hjūzu, kā arī Kanādas izlases jaunajiem spēlētājiem.

Taču iespēju, ka kāds no latviešu jaunajiem talantiem būs aizķēries NHL skautu acīs bukmeikeri nevērtē īpaši augstu. Latvijas hokejistu vārdi, atšķirībā no vairākiem iepriekšējiem gadiem, šoreiz nefigurēja NHL skautu aģentūras sarakstos ne Eiropas līgu, ne Ziemeļamerikas līgu vidū.

Sporta totalizatora Betsafe hokeja prognozes liecina, ka iespēja par vismaz viena Latvijas hokejista iekļūšanu šī gada draftā vērtējama ar apmēram 30% ticamību (koeficients 3.00), kamēr pretējais variants novērtēts ar koeficientu 1.34. NHL draftā kopumā tiek izvēlēts nedaudz vairāk kā 200 hokejistu, turklāt jāatgādina, ka vieta draftā nebūt nenozīmē vietu NHL komandā – no sešiem iepriekšējiem latviešu hokejistiem, kas tikuši draftēti, NHL pagaidām uzspēlējis tikai Rūdolfs Balcers, tiesa, Elvis Merzļikins un Rodrigo Ābols šosezon cer to labot.

Tikmēr drafta pirmais numurs tiek paredzēts jau pieminētajam Džekam Hjūzam, kurš pavasarī paspēja uzspēlēt gan junioru čempionātā, gan pieaugušo pasaules čempionātā ASV izlases rindās. Pasaules čempionātā par sevi skaļāk gan lika runāt soms Kāpo Kako, bet bukmeikeri tomēr ir visnotaļ pārliecināti, ka PČ nav izšķirošais rādītājs drafta sakarā, un iespēja, ka Kako tomēr iegūs pirmo numuru draftā, ir maza (koeficients 4.50). Jāatgādina, ka drafta pirmās izvēles tiesības pieder Ņūdžersijas Devils komandai.

Eiropas hokejistiem gan tik un tā paredz plašu pārstāvniecību draftā, kas turpina liecināt par ierasti hokejā dominējiošās Kanādas pozīciju maiņu. Galu gala, pirms gada visas trīs pirmās drafta izvēles bija no Eiropas (Zviedrijas, Krievijas un Somijas). Šogad tiek sagaidīts, ka drafta pirmajā kārtā, proti, starp pirmajiem 31 hokejistiem apmēram trešā daļa būs eiropieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi