Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Latvijas hokejistu dalībai olimpiskās kvalifikācijas turnīrā plāno piešķirt gandrīz 442 000 eiro

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) plānots piešķirt 441 592 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanos un dalību 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvijā 2024.gadā.

To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais un saskaņošanai iesniegtais Ministru kabineta rīkojuma projekts. Plānots, ka nauda tiks piešķirta no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

LHF ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) finanšu pieprasījumu, kurā norāda, ka saskaņā ar ministrijas 6.februāra lēmumu LHF tika piešķirti valsts budžeta līdzekļi 303 391 eiro apmērā visu hokeja izlašu sagatavošanai un dalībai augstākā līmeņa sacensībās. 

LHF jauniešu, junioru un Latvijas vīriešu un sieviešu hokeja nacionālo izlašu 2024.gada revidēti izdevumi ir paredzēti 1 767 223 eiro apmērā. Starpība starp LHF pieprasītajiem un IZM 2024.gadam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem hokeja valstsvienību finansiālai nodrošināšanai, gatavojoties un piedaloties augstākā līmeņa sacensībās, ir būtiska, norāda federācija.

IZM ieskatā Latvijas vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanās process un dalība 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā ir uzskatāma par valstiski īpaši nozīmīgu pasākumu, tādēļ līdzekļu piešķiršana minētam mērķim no "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" ir atbilstoša tiesiskajam regulējumam. 

Tāpat IZM norāda, ka LHF ir valstiski nozīmīga sporta organizācija, kas nodrošina tai kā atzītajai sporta federācijai Sporta likumā noteikto uzdevumu izpildi.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases treniņnometnes sarakstā uz olimpisko kvalifikācijas turnīru iekļauti pieci vārtsargi, 11 aizsargi un 18 uzbrucēji. Sastāvu kvalifikācijas turnīram Harijs Vītoliņš nosauks pēc divām pārbaudes spēlēm "Arēna Rīga".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi