Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas pretiniece Šveice uz pasaules čempionātu dosies ar četriem NHL hokejistiem

Latvijas vīriešu hokeja izlases pretiniece pasaules čempionātā Šveice uz pasaules čempionātu dosies ar četriem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem sastāvā.

Latvijas un Šveices izlases savstarpējo maču aizvadīs jau šajā svētdienā. Kā ziņots, pagājušajā nedēļā abas valstsvienības tikās divās pārbaudes spēlēs, kurās latvieši piekāpās ar 1:4 un 0:2.

No Šveices izlases sastāva ikdienā NHL spēlē aizsargi Janniks Vēbers un Romāns Josi, kuri pārstāv Nešvilas Predators, kā arī uzbrucēji Kevins Fiala un Niko Hišīrs, kuri spēlē attiecīgi Minesotas Wild un Ņūdžersijas Devils vienībās. Josi šosezon ar 14 vārtiem un 41 piespēli bija devītais rezultatīvākais aizsargs NHL regulārajā čempionātā.

Starp 25 hokejistiem ir pieci potenciālie debitanti, kā arī 14 spēlētāji, kuri pērn Kopenhāgenā izcīnīja sudraba medaļas.

Šveices hokeja izlase ir trīskārtēja pasaules vicečempione, pēdējo reizi sudrabu izcīnot pērn. Tāpat tās kontā ir sešas bronzas medaļas, kas gūtas pagājušā gadsimta trīsdesmitajos un piecdesmitajos gados.

Šveices hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Reto Berra (Fribourg-Gotteron), Leonardo Dženoni (Bern), Roberts Maiers (Ženēvas Servette);

Aizsargi: Rafaels Diass (Zug), Mihaels Fora (Ambri-Piotta), Lukass Friks, Žoels Genaci (abi - Lausanne), Janniks Vēbers, Romāns Josi (Nešvilas Predators, NHL), Romēns Lēfels (Lugano), Janiss Mozers (Biel-Bienne);

Uzbrucēji: Andress Ambīls (Davos), Gregorī Hofmans, Alesji Bertadžija (abi - Lugano), Kristofs Bertšči (Lausanne), Kevins Fiala (Minesotas Wild, NHL), Geito Hāss, Simons Mozers, Tristans Šervejs (visi - Bern), Niko Hišīrs (Ņūdžersijas Devils, NHL), Filips Kuraševs (Kvebekas Remparts, LHJMQ), Lino Marčīni (Zug), Vensāns Praplāns (Sprigfīldas Thunderbirds, AHL), Damjēns Riats (Biel-Bienne), Noā Rods (Ženēvas Servette).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi