Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas U-18 hokejisti sāk cīņu pret Dāniju par vietas saglabāšanu PČ elitē

Latvijas U-18 hokeja izlase šodien ASV pret Dānijas valstsvienību sāk cīņu par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta (PČ) augstākajā divīzijā jauniešiem.

Grandforksā mača sākums paredzēts plkst.19 pēc Latvijas laika.

Cīņa par vietas saglabāšanu elitē norisināsies līdz vienas komandas divām uzvarām. Otrais mačs Latvijas un Dānijas jauno hokejistu starpā notiks sestdien.

Latvijas jaunie hokejisti čempionātu iesāka slavējami, jo pirmajos divos A apakšgrupas mačos, lai arī tika piedzīvoti zaudējumi, tika izcīnīts pa vienam punktam. Vispirms Latvija ar 4:5 pagarinājuma izskaņā piedzīvoja zaudējumu pret Šveici, bet otrajā mačā ar 3:4 pagarinājumā tika atzīts Zviedrijas vienaudžu pārākums.

Abi Latvijas pirmie zaudējumi bija nepatīkami, jo Šveice uzvaras vārtus iemeta septiņas sekundes pirms pagarinājuma beigām, bet Zviedrija no zaudējuma izglābās 19 sekundes pirms trešā perioda izskaņas, bet pēc tam uzvaru nodrošināja 24 sekundes pirms pagarinājuma izskaņas.

Savukārt trešajā spēlē Latvija ar 1:12 cieta sagrāvi pret galvenajiem favorītiem ASV hokejistiem, bet grupu turnīra noslēdzošajā mačā ar 0:7 tika piedzīvots zaudējums Krievijai, kas uz turnīru atvedusi U-17 vecuma komandu, jo pāris dienas pirms čempionāta sākuma gadu vecāko spēlētāju analīzēs tika konstatēts bēdīgi slavenais meldonijs, tāpēc tika nomainīts viss komandas sastāvs.

Tikmēr B apakšgrupā Dānijas hokejisti arī piedzīvoja četrus zaudējumus četros mačos. Vispirms ar 4:5 dāņi piekāpās Slovākijai, turpinājumā ar 2:10 kapitulēja Kanādai, ar 1:4 zaudēja Somijai un ar 2:9 cieta sagrāvi pret Čehiju.

Šodien notiks arī ceturtdaļfināli, kuros tiksies Somija ar Krieviju, Kanāda ar Šveici, Zviedrija ar Slovākiju un ASV ar Čehiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi