Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Laviņš: Sezonas galotne mums sanāca ļoti bālgana

Rīgas "Dinamo" kapteinis Rodrigo Laviņš pēc sezonas pēdējās spēles, kurā ar 3:4 tika zaudēts Maskavas "Dinamo", bet Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu sērijā piedzīvota neveiksme ar 0:3, aģentūrai BNS sacīja, ka sezona kopumā komandai vērtējama kā izdevusies, taču beigas gan bijušas neveiksmīgas, jo rādītais sniegums nav bijis labs.

"Kopumā, protams, izdevusies [sezona], taču izslēgšanas spēles aizvadījām ļoti švaki. Kopā ņemot, pat nezinu, kā vērtēt, jo mēs jau cīnāmies to izslēgšanas spēļu dēļ, tāpēc tagad grūti sezonu nodalīt divās daļās. Galotne mums sanāca ļoti bālgana, un ir daudz lietu, kāpēc tā. Spēle mums bija pazudusi jau pēdējos septiņos pamatturnīra mačos. Mēs tās uzvaras dabūjām, viņas it kā nāca viegli, bet kārtīgas spēles nebija jau tad," saturiskā ziņā uz ne pārāk veiksmīgo pēdējā laika komandas sniegumu norādīja Laviņš.

Iemesli šādam sezonas noslēgumam ir vairāki, kas noteikti tiks izanalizēti. "Daļēji tas bija nogurums, jo sezonas beigās bija ļoti blīvs spēļu grafiks. Daļēji arī sastāvs, jo mums ir mazāk [augstākā līmeņa] spēlētāju nekā krievu komandām. Arī taktiskajā ziņā kā spēlējām pirms tam, tā spēlējām tagad. Viņi [Maskavas "Dinamo"] noteikti labi izpētīja mūs un pirmās divas spēles Maskavā vienkārši nedeva mums izvērsties," stāstīja aizsargs.

Izslēgšanas cīņas ar Maskavas "Dinamo", kam trīs mačos tika zaudēts ar 0:4, 1:7 un 3:4, gan nav mainījušas Rīgas hokejistu domas, ka pret tādiem pretiniekiem viņiem nav izredžu uz labvēlīgu iznākumu. "Mēs varam spēlēt, taču tikai tad, ja mums aiziet spēle. Ar sliktu sniegumu... Es uzskatu, ka viņi ["Dinamo"] Maskavā mūs apspēlēja tīri taktiski. Arī sezonas laikā prasītos lielāka stabilitāte katrā spēlē," par mīnusiem, kurus vajadzētu labot nākotnē, pavēstīja Laviņš, kuram līgums ar Rīgas "Dinamo" ir arī uz nākamo sezonu.

Epizodē, kad tika zaudēti izšķirošie ceturtie vārti un laukumā bija arī rīdzinieku kapteinis, vainojama nesaprašanās. "Nesadalījām ar Gunti [Galviņu] mūsu centru pretspēlētājus. Tajā epizodē pietrūka savstarpējas komunikācijas," atzina Laviņš.

Savukārt strīdīgā epizode, kad Markam Hartiganam trešā perioda sākumā par spēli ar augstu paceltu nūju tika piešķirtas 2+2 soda minūtes, kuru laikā viesi divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu, panākot neizšķirtu 3:3, esot uz tiesnešu sirdsapziņas.

"Godīgi teikšu, tur pietiesāja [viesiem]. Tos tiesnešus es vairāk vai mazāk zinu, viens no viņiem mūs necieš, un jau pēc viņa sejas izteiksmes to var saprast. Arī mača beigās, kad mēs strīdējāmies par to, lai iemetiens būtu pretinieku zonā. Tiesneši sākumā tā arī pateica, ka būs, bet pēc tam domas mainīja un iemetienu uztaisīja vidējā zonā," Laviņš norādīja, ka soģu lēmumi brīžiem nav bijuši izprotami.

Lai gan pēdējā spēle Rīgas "Dinamo" šajā sezonā ir aizvadīta, Laviņš un citi izlases hokejisti ilgai atpūtai negatavojas. "Piektdien mēs savāksimies klubā, būs sapulce, bet tad kādas desmit dienas līdz izlases treniņnometnes sākumam varēsim atpūsties," paskaidroja Laviņš, kurš ir arī Latvijas izlases kapteinis un kuram sezona beigsies tikai maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcxccx

Rīgas Dinamo sezona Kontinentālajā līgā ir galā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi