Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Leģendārajam hokeja trenerim Kīnenam konstatēts prostatas vēzis

Leģendārajam kanādiešu hokeja trenerim Maikam Kīnenam konstatēts prostatas vēzis, vēsta medijs TSN.

Pašlaik 68 gadus vecajam Kīnenam vēzis agrīnā stadijā tika konstatēts jau pavasarī. Pēcāk viņš ticies ar vairākiem ārstiem, līdz augustā izlēmis par ārstēšanās kursu - viņam pagājušajā nedēļā Toronto pilsētā prostatā implantēti radioaktīvi elementi.

Kīnens par savām veselības likstām nolēma pastāstīt publiski, lai veicinātu sabiedrības izpratni par šādām problēmām un lai aicinātu cilvēkus regulāri pārbaudīt savu veselību.

Pasaules hokeja sabiedrības atzinību Kīnens, kurš trenera karjeras pirmsākumos bieži izcēlās ar nesavaldību, ieguva, strādājot Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš 1994.gadā ar Ņujorkas "Rangers" izcīnīja Stenlija kausu. NHL viņš ir trenējis astoņus klubus, taču pēdējo reizi pasaules labākajā hokeja līgā strādāja 2008./2009.gada sezonā, kad trenēja Kalgari "Flames". NHL viņš kā treneris aizvadījis 1386 spēles, kurās izcīnīja 672 uzvaras.

Pēcāk Kanādas speciālists pārcēlās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), turklāt 2014.gadā aizveda Magņitogorskas "Metallurg" līdz Gagarina kausam. Šajā čempionātā viņš vadījis arī Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Kīnens ir pirmais treneris vēsturē, kuram izdevies izcīnīt gan Stenlija, gan Gagarina kausus.

Sadarbība ar Kīnenu bijusi ar latviešu hokejistiem - vārtsargs Artūrs Irbe 1997.-1998.gada sezonu pavadīja Vankūveras "Canucks" rindās, ko tobrīd trenēja tieši Kīnens, taču treneris latvieti biežāk turēja uz soliņa nekā laida laukumā.

Savukārt dažas sezonas vēlāk speciālista trenētajai Floridas "Panthers" vienībai pievienojās aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš kļuva par vienu no trenera iecienītākajiem spēlētājiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi