Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lipmans krēslu neatdos, opozīcija sarosījusies

Plakāts "Lipman, atkāpies!" Arēnā Rīga Latvijas hokeja izlases spēles laikā nav tikai vienreizēja pašdarbnieku akcija uzmanības piesaistīšanai. Latvijas hokeja sabiedrībā arvien biežāk izskan viedoklis, ka ir pienācis laiks varas maiņai, pirmdien vēsta laikraksts Diena. Kopš 1998.gada Kirovs Lipmans pilda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta pienākumus.

"Es šādām runām nepievēršu uzmanību. Mums ir valde, kas turpina darbu, un šogad nemaz nav paredzēts pārvēlēšanu kongress," Dienai norādīja Lipmans. 7.oktobrī tik tiešām notiks gadskārtējais LHF kongress, kurā nav paredzēts pārvēlēt vadību. Lipmana kārtējais prezidentūras termiņš beigsies 2018.gadā. Tomēr LHF valdē patlaban ir kadru trūkums. Helmuts Balderis un Guntis Ulmanis pēc atlūguma uzrakstīšanas vairs nedarbojas valdē, tāpēc ir palikuši pieci LHF valdes locekļi: Lipmans, Andris Deniņš, Valentīns Bļugers, Māris Martinsons un Uģis Magonis. Kā zināms, bijušajam Latvijas dzelzceļa vadītājam Magonim būs jāstājas tiesas priekšā, tāpēc viņš vairs nevarēšot ieņemt amatu LHF valdē. Savulaik atlūgumu bija uzrakstījis arī Martinsons, un ar Lipmana vadīšanas stilu nav apmierināts arī Bļugers. Ja vēl divi LHF valdes locekļi iesniedz atlūgumu, valde nav darboties spējīga, un pēc LHF statūtiem ir jāsasauc LHF ārkārtas kongress. Tāpat desmit procentu LHF balsstiesīgo biedru var ierosināt sasaukt LHF ārkārtas kongresu. Lipmans gan ir pārliecināts, ka tikai viņš pats var lemt - palikt amatā vai ne. "Tā ir mana kompetence, vai būtu nepieciešams sasaukt LHF ārkārtas kongresu. Neredzu tādu nepieciešamību, jo mums ir valde, kas turpina strādāt. Jā, ir aizgājis Ulmanis, bet es esmu uzrunājis jau trīs cilvēkus, kuri varētu nākt strādāt valdē. Uzvārdus nenosaukšu, jo vēl neesmu saņēmis atbildes. Pats es nedomāju atstāt amatu. Mani atbalsta arī Starptautiskās Hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels. Viņš man zvanīja no Parīzes, kur šonedēļ notika IIHF kongress, un vēlreiz izteica savu atbalstu."LHF kongresā prezidentu ievēl federācijas biedri. Biedru sarakstā ir plašākai publikai dažas nezināmas firmas, kā arī hokeja klubi, kuri vairs nav redzami Latvijas hokeja kartē. Ir viedoklis, ka atsevišķi veidojumi ir apzināti iekļauti LHF biedru skaitā, lai vēlēšanās nodrošinātu labvēlīgu iznākumu pastāvošajai varai. Atšķirībā, piemēram, no Latvijas Basketbola savienības (LBS), LHF biedru saraksts nav pieejams federācijas interneta mājaslapā. Kā uzskata Viesturs Koziols, kurš neslēpj savu vēlmi kļūt par LHF prezidentu, LHF biedru saraksts esot valstī slepenākais dokuments.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 12.septembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi