Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lipmans: Neceru, ka mums izdosies iegūt 2014.gada pasaules čempionātu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pēc ceturtdien Bernē notikušās Latvijas kandidatūras prezentācijas cīņā par 2014. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu aģentūrai BNS atzina, ka necer uz uzvaru četru valstu konkurencē, par ko liecinot Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kuluāros valdošā gaisotne.

"Prezentācija, manuprāt, mums bija laba, taču, godīgi sakot, daudz neceru, ka mums izdosies iegūt čempionātu. Es redzu, kas un kā notiek apkārt. Šajā sabiedrībā [IIHF] esmu jau 15 gadu un labi orientējos aizkulišu norisēs. Lielākā daļa IIHF balsstiesīgo locekļu pret mums ir labi noskaņoti, ar mani tiekoties smaida, taču arī pēc viņu uzdotajiem jautājumiem jūtu, ka šoreiz mums nav daudz cerību," sacīja Lipmans.Latvijas prezentācijā uzstājās Rīgas mērs Jānis Birks un arī Lipmans. Tāpat kā pārējās trīs pretendentes - Baltkrievija, Ukraina un Ungārija -, arī Latvijas puse IIHF pārstāvjiem, prezentējot kandidatūru, dāvinājusi dāvanas. "Dāvanas mums bija labas - suvenīri ar Rīgas simboliku, grāmatas par pilsētu un speciāla šokolāde, ko daudzi teicās atstāt par piemiņu. Šajā [dāvanu] ziņā izcēlās ukraiņi, kuri visus baroja ar boršču, cienāja ar dzērieniem. Es gan nedomāju, ka mums uz Šveici vajadzēja vest produktus," smejot teica LHF prezidents.Spēcīga prezentācija bijusi baltkrieviem, kuri, pēc Lipmana atzinuma, ir galvenie favorīti. "Viņiem bija valdības pārstāvji, aktīvi aģitēja izlases galvenais treneris Glens Henlons, kurš uzsvēra, ka jau piecus gadus ir saistīts ar Baltkrievijas hokeju un ka tas ļoti strauji attīstās," piebilda Lipmans.Viņš atkārtoti pauda neizpratni par premjera Valda Dombrovska pirms kāda laika pausto, ka valdība negarantē 2014. gada pasaules čempionāta rīkošanu Latvijā. "Saprotu, ka runa ir tikai par finansiālo garantiju nesniegšanu, taču balsotāji jau dzird tikai to pēdējo vārdu. Tas atstās negatīvu iespaidu. Brīnos, kāpēc Dombrovskis to nevarēja pateikt pēc tam, kad balsošana par čempionātu jau būtu notikusi," neizpratnē bija Lipmans, kuram pieder lielākie nopelni, ka Rīgā norisinājās 2006. gada pasaules čempionāts.Čempionāta rīkošanas pretendentu prezentācijas notika IIHF ikgadējā kongresa pirmās darba dienas pārtraukumos. Katrai no četrām kandidātvalstīm bija atvēlēta viena istaba, kur tie varēja aģitēt.Balsošana par labāko kandidāti notiks piektdien rīta pusē, kad arī kļūs zināma valsts, kur 2014. gadā risināsies čempionāts.Jau zināms, ka 2010.gada pasaules čempionāts notiks Vācijā (Ķelnē un Manheimā), 2011.gadā labākās komandas tiksies Slovākijā (Bratislavā un Košicē), 2012.gadā - Somijā (Helsinkos un Turku), bet 2013.gadā - Zviedrijā (Stokholmā un Malmē).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


* Birks pārliecināts, ka Rīga spētu sarīkot 2014.pasaules hokeja čempionātu
* Lipmans neatsauks Latvijas kandidatūru 2014.gada čempionāta rīkošanai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi