Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Macijevskis nomainīs Bļinovu, Daugaviņš spēlēs kopā ar Ivanānu un Štālu

Otrā posma spēlēs Latvijas izlases sastāvā paredzama viena izmaiņa. Uzbrukumā Vladimiru Bļinovu nomainīs pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis (32). Paredzams, ka pret Somiju spēlēs trīs aizsargu pāri un četri pilni uzbrucēju virknējumi.Hokeja izlases brīvdienu sporta spēle numur viens ir futbols. "Drīz jau spēlēsim kā Skonto," pēc trešdienas treniņa Halifaksas zaļajos laukumos jokoja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Uzvara pār Slovēniju un vietas saglabāšana elitē komandā uzlabojusi noskaņojumu, taču visi saprot, ka iespēju robeža nebūt nav sasniegta.Atskatoties uz aizvadīto apakšgrupas turnīru, jāsecina, ka ne vienmēr velns ir tik melns, kā to mālē. Daudz tika runāts par Latvijas iekļūšanu neparocīgā atlases sietā, no kura būs pagrūti aizspēlēties līdz ceturtdaļfinālam, taču pēc trešdienas negaidītajiem pavērsieniem C grupā ar Slovākijas noslīdēšanu uz izdzīvošanas turnīru izskatās jau, ka tik laba iespēja iekļūt spēcīgāko astoņniekā sen nav bijusi. Ar matemātiskajiem aprēķiniem gan nevajadzētu aizrauties, lai gan ignorēt tos arī nedrīkst. Reāli izvērtējot situāciju, šķiet, ar uzvaru pār Norvēģiju un pat zaudējumu Vācijai papildlaikā varētu pietikt iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Taču atkārtošu vēlreiz, tie ir tikai uz komandu spēku samēriem balstīti aprēķini. Ja Norvēģija un Vācija nesarūpēs pārsteigumus un neatņems punktus otrā posma favorītiem Kanādai un ASV.Tikmēr izlases treneri kalkulēja, kā pastiprināt uzbrukuma līniju un iegūt lielāku drošību aizsardzībā. Novērojumi liecinot, ka pārbaudes spēļu ciklā uzbrucēju maiņa: Macijevskis — Vasiļjevs — Ņiživijs spēlējusi labāk, nekā Macijevski nomainot ar Daugaviņu. Nedaudz negaidīts lēmums, taču izskatās, ka aizokeāna otrajā spēcīgākajā līgā AHL sezonas beigas aizvadījušais Daugaviņš var palikt ārpus sastāva. Tā Znarokam likās tresdienas vakarā. Līdz ceturtdienas vakaram viņa domas bija nedaudz mainījušās. Malā paliks Viktors Bļinovs. Papildus pieteikumā ierakstītais uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis iekļausies maiņā ar Ņiživiju un Vasiļjevu. Uz ceturto maiņu pārvietots Kaspars Daugaviņš. Viņš spēlēs kopā ar Raiti Ivanānu un Juri Štālu, kurš pildīs centra uzbrucēja funkcijas. Vēl tiek gaidīts arī Mārtiņš Karsums. Spēli pret Somiju iesāks vārtsargs Edgars Masaļskis.

Izmainīti arī divi aizsargu pāri. Par Rodrigo Laviņa partneri kļuvis Georgijs Pujacs. Ka Diena.lv skaidroja izlases konsultants Vladimirs Krikunovs tas darīts, ar nolūku, lai pastiprinātu spēli skaitliskajā vairākumā. Arvīdam Reķim jaunais partneris būs Guntis Galviņš. Trešo pāris veidos Krišjānis Rēdlihs un Alelsandrs Jerofejevs. “Spēlēsim trijos aizsargu pāros,” Dienai apstiprināja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks. Ceturtdienas treniņā Jerofejevs gan slidoja kā rezervists, jo viņam pēc sadursmes pie apmales spēlē ar Slovēniju ir sasistas ribas. Komandas ārsts Jānis Kvēps, ka Jerofejevs būs gatavs spēlēt. Elpu viņš varot ievilkt, grūtāk esot izpildīt sānu kustības. Pret Somiju vārtus sargās Edgars Masaļskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi