Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Makdeividam pieci punkti NHL līderu Oilers uzvarā

Konors Makdeivids trešdien guva vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, sekmējot Edmontonas Oilers uzvaru un nostiprināšanos līgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī..

Edmontonas hokejisti savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 3:0, 1:2) pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Uz pirmo mājinieku vārtu guvumu Leona Draizaitla izpildījumā viesi vēl spēja atbildēt, taču pēc tam "Oilers" hokejisti guva piecus vārtus pēc kārtas, mača beigās ļaujot vien Filadelfijas vienībai rezultātu padarīt nedaudz patīkamāku.

 

Makdeivids guva komandas trešos vārtus un nebija laukumā vien vienības otro vārtu vārtu svinībās. Viņš sakrāja piecus rezultativitātes punktus un līgas rezultatīvāko hokejistu sarakstā nostiprinājās pirmajā vietā ar 17 (5+12) punktiem. Otrais ar 15 (6+9) punktiem ir Draizaitls, kuram trešdienas mačā divi vārti un rezultatīva piespēle. Pretinieku rindās līdzīgs sasniegums čeham Jakubam Vorāčekam. Abi "Oilers" līderi mačā pret Filadelfijas klubu nopelnīja lietderības koeficientu +3. Savukārt Miko Koskinens "naftinieku" vārtos atvairīja 49 metienus, sasniedzot savu NHL karjeras rekordu.

Edmontonas klubs svinēja sesto uzvaru septiņās spēlēs un ir Rietumu konferences galvgalī.

Ar "hat-trick", turklāt jau mača pirmajā trešdaļā, izcēlās Evanders Keins, vārtsargs Martins Džonss atvairīja 36 metienus, bet Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar 5:2 (3:1, 1:0, 1:1) apspēlēja Austrumu konferences līdervienību Karolīnas "Hurricanes", sagādājot tai otro zaudējumu sezonas astoņos mačos.

Keins vārtus guva 11 minūšu un septiņu sekunžu laikā, vispirms atklājot spēles rezultātu un tad vairākumā panākot 2:1 un 3:1 "haizivju" labā. Vēl Keina kontā piespēle pēdējo vārtu guvumā un +/- koeficients +2.

Keins kļuva par pirmo hokejistu Sanhosē vienības vēsturē, kuram trīs vārtus izdevies gūt jau pirmajā trešdaļā. "Ripa vienkārši atrada manu nūju, un es atradu vārtu tīkliņu," NHL mājaslapā internetā citēts hokejists.

Tas Keinam bija tikai otrais "hat-trick" karjerā. Pagājušā gada martā viņš iemeta četras ripas Kalgari "Flames" vārtos.

Sanhosē hokejisti ar sešiem punktiem septiņās spēlēs Rietumu konferencē pakāpās uz desmito vietu 15 komandu konkurencē.

Vašingtonas "Capitals" 4:3 (1:2, 3:0, 0:1) panākumā savā laukumā pār Toronto "Maple Leafs" uzvarētāju noteica minūtes un 18 sekunžu laikā mājinieku gūtie trīs vārti otrajā trešdaļā. Aizsargs Džons Karlsons uzvarētāju rindās sakrāja trīs rezultativitātes punktus (1+2). Ar 14 (3+11) punktiem viņš ir līgas rezultatīvākais aizsargs un trešais līgā aiz abiem "Oilers" spēlētājiem.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas "Blues", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi