Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Makdeivids kā pirmais šosezon sasniedz 40 rezultativitātes punktu robežu

Konors Makdeivids ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, nopelnot jau 40 punktus šosezon.

Edmontonas "Oilers" viesos ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Vankūveras "Canucks".

Spēles rezultātu viesiem izdevās atklāt vien otrā perioda astotajā minūtē, kad vairākumu realizēja Alekss Čiasons. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, "Oilers" pārsvaru dubultoja trešās trešdaļas 13.minūtē, kad no Leona Draizaitla un Makdeivida piespēlēm izcēlās Jesse Puljujarvi. 23 sekundes līdz pamatlaika beigām Makdeivids ieguva ripu un spēja ar to aizslidot līdz tukšiem vārtiem, gūstot savus 14.vārtus šosezon.

Makdeivids šosezon 22 spēlēs guvis 14 vārtus un 26 reizes rezultatīvi piespēlējis, kas viņu padara par labāko punktu guvēju, kā arī piespēlētāju visā līgā.

Maiks Smits "Oilers" vārtos tvēra visus 25 metienus.

Citviet Kanādā Vinipegas "Jets" savā laukumā ar 6:3 (0:2, 3:1, 3:0) pieveica Monreālas "Canadiens".

Bleiks Vīlers uzvaru kaldināja ar 1+2, Kailam Konoram divi vārti, Pjērs Liks Dibuā un Marks Šeifele iekrāja 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles nopelnīja arī Endrū Kops. "Canadiens" vienībā divus vārtus iemeta Joels Armija, bet tikpat piespēles nopelnīja Džefs Petrijs.

Uzvaru savā laukumā svinēja arī Detroitas "Red Wings", kas ar 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) uzvarēja Nešvilas "Predators".

Sems Gaņjē šajā spēlē guva "hat-trick". Iepriekš viņš trīs vārtus guva 2012.gadā, kas viņu padara vien par devīto spēlētāju NHL vēsturē, kuram bija nepieciešami vismaz deviņi gadi, lai izceltos ar vēl vienu "hat-trick".

Luks Glendenings atzīmējās ar 1+1, bet divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Darens Helms un Bobijs Raiens. "Predators" komandā vārtus guva Mikaels Granlunds un Ēriks Haula.

Citviet Floridas "Panthers" mājās ar 3:2 (0:0, 0:2, 3:0) uzvarēja Dalasas "Stars".

"Stars" komandā vārtus guva Džeimijs Bens un Džo Pavelskis, kamēr otrā laukuma pusē precīzi meta Aleksandrs Barkovs, Antons Stralmans un Frenks Vatrano, kurš "Panthers" komandai uzvaru izrāva trīs minūtes līdz pamatlaika beigām.

Tikmēr Ņujorkas "Islanders" savā laukumā ar 7:2 (2:1, 0:1, 5:0) sagrāva Bostonas "Bruins".

Metjū Barzals, Anderss Lī un Edams Pelekss nopelnīja 1+1, bet Niks Ledijs iekrāja divas rezultatīvas piespēles. Zaudētāju rindās vārtus guva Kreigs Smits un Niks Ričijs.

Visbeidzot Tampabejas "Lightning" mājās ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pieveica Karolīnas "Hurricanes" un izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas. 

Ar vārtiem mājinieku rindās izcēlās Mihails Sergačevs, Janni Gords un Bārklijs Gūdrovs, bet "goda vārtus" Karolīnas komandā iemeta Brets Peske.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā NHL vienība Pitsburgas "Penguins" ceturtdien cieta zaudējumu spēlē pret Vašingtonas "Capitals".

"Penguins" viesos ar 2:5 (0:1, 0:0, 2:4) zaudēja "Capitals".

Bļugers šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 41 sekundi, no kurām trīs minūtes nospēlētas mazākumā. Uzbrucējs reizi meta pa vārtiem, pielietoja spēka paņēmienu, divreiz bloķēja metienu, vienreiz atņēma ripu un uzvarēja trīs no deviņiem iemetieniem. Bļugers spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas izlases hokejists iepriekšējās četrās spēlēs katrā guva vismaz vienu rezultativitātes punktu.

Zīmīgi, ka tikai seši "Penguins" hokejisti spēli noslēdza ar neitrālu vai pozitīvu lietderības koeficientu.

Citviet Kolmbusas "Blue Jackets" ar Matīsu Kivlenieku rezervē savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Savukārt Bufalo "Sabres" mājās ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Ceturtdien spēle pret Vegasas "Golden Knights" bija paredzēta arī Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Sanhosē "Sharks", taču Covid-19 dēļ tā pārcelta uz citu laiku.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi