Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maticins: Jāorientējas uz stingru spēli aizsardzībā

Trīs uzvaras trijās spēlēs Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā uzdeva labu toni Latvijas U-20 hokeja izlasē jaunās sezonas ievadā. "Uzvarēt vienmēr ir patīkami, taču darāmā vēl ir ļoti daudz. Diemžēl trūkumu novēršanai laika palicis pamaz," U-20 izlases galvenais treneris Andrejs Maticins panākuma eiforijā (Latvija pirmo reizi uzvarēja Žoltoka kausa izcīņā) nezaudēja realitātes sajūtu. Decembrī Latvijas U-20 izlase spēlēs pasaules čempionāta augstākajā grupā Kanādā.

Pēc uzvaras pirmajā spēlē "bullīšos" (4:3) pār Aleksandra Beļavska vadītajiem Stokholmas kluba MoDo junioriem Latvijas komanda divas reizes ar vienādu rezultātu 2:1 apspēlēja Baltkrievijas un Dānijas vienaudžus. Kaut arī abās spēlēs tika ielaists tikai pa vienai ripai, Maticins kā galveno rūpi nosauca komandas spēli aizsardzībā.

"Nav pamata cerēt, ka augstākās grupas čempionātā mūsu uzbrucēji iemetīs piecas ripas. Nebūs arī tā, ka jebkurā gadījumā uzbrucēji iemetīs par vienu ripu vairāk nekā pretinieki. Tāpēc mums ir jāorientējas uz stingru spēli aizsardzībā. Par aizsargu spēli turnīrā jāsaka, ka kāds nospēlēja savā līmenī, cits — savukārt zem savām spējām. Problēmu pietiek," norādīja Maticins.

Pret vārtsargiem īpašu pretenziju neesot. Puslīdz skaidrs, ka pirmais numurs būšot Nauris Enkuzens. Uzbrukumā neapstrīdams līderis ir Jānis Straupe, kurš, spēlējot ar savainotu roku, iemeta "bullīšus" spēlēs ar MoDo un Baltkrievijas vienaudžiem. Rīgas Dinamo treneris Juliuss Šuplers pirmssezonas treniņnometnē augstāk gan novērtēja 1990.gadā dzimušo Ronaldu Cinku.

"Kontinentālajā hokeja līgā nule kā pieņemts likums, ka papildus var pieteikt vienu 1990., nevis 1989.gadā dzimušo spēlētāju. Es gan nezinu, kurš astoņpadsmit gadu vecs jaunietis jau ir gatavs spēlēt KHL. Varbūt kaut kur Magņitogorskā? Ja man ir jāizsaka savs viedoklis par jaunajiem, tad ir skaidrs, ka junioru vecuma labākais uzbrucējs ir Jānis Straupe," uzsver Maticins.

Decembra beigās pasaules čempionātā Kanādā acīmredzot pieejami arī vairāki ārzemēs spēlējoši jaunie hokejisti. Uzbrucējs Roberts Bukarts nule kā parakstījis līgumu ar Krievijas augstākās līgas klubu Maskavas Kriļja Sovetov. Edgars Uļeščenko jau nokļuvis NHL skautu redzeslokā, bet uz Zviedrijas junioru komandu Brynas devies Roberts Jekimovs. Žoltoka kausa izcīņā nespēlēja arī viens no potenciālajiem aizsardzības balstiem Alberts Iļjiško. Tomēr arī ar sastāva pastiprinājumu junioriem būs pagrūti izpildīt minimālo uzdevumu — saglabāt vietu augstākajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi