Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mērķis - Latvijas izlase 2026. gada paralimpiskajās spēlēs

Biedrība Latvijas Para Ledus Hokeja Federācija (LPLHF) kā mērķi izvirzījusi kvalificēšanos 2026. gada paralimpiskajām spēlēm, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāvji. Organizācija izveidota ar nolūku radīt papildu iespējas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, sniedzot paralimpiskās sporta disciplīnas - parahokeja - pieredzi. Biedrība reģistrēta 2018. gadā un tā sadarbojas ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK).

"Mēs ļoti lepojamies, ka jau pagājušajā vasarā uzsākām ciešu sadarbību ar LPK un kopīgiem spēkiem sagatavojām projekta pieteikumu Agitos fonda grantam - parasporta atbalsta programmai - sporta izaugsmei, pieredzes un ekspertu zināšanu pārneses nometnes rīkošanai un jauna, līdz šim parasporta pārstāvjiem Latvijā nepieejama ekipējuma iegādei," skaidro LPLHF dibinātāja un prezidente Jekaterina Bistrova.

Biedrības mērķis ir veidot visciešāko sadarbību ar LPK un Latvijas Hokeja federāciju (LHF), piesaistīt projektu līdzfinansējumu un darboties ilgtermiņa parahokeja atbalstītāju loka veidošanā. Kā primārais mērķa sasniegums tiek iezīmēts Latvijas parahokeja komandas starts 2026.gada paralimpiskajās spēlēs.

"Mēs esam pašā ceļa sākumā, taču skaidri zinām mūsu mērķus, tādēļ jo īpaši priecājamies, ka tādi cienīti sporta līderi kā Daiga Dadzīte paralimpiskajā komitejā un Viesturs Koziols hokeja federācijā atbalsta mūsu centienus. Šobrīd sākam darbu pie Latvijas komandas veidošanas un aicinām pieteikties interesentus, kuri vēlētos piedalīties un kļūt par daļu no šī dinamiskā parasporta kustības," turpina Bistrova.

"Ar kolēģiem LPK esam piedalījušies apmācību programmā, kur parahokeja pionieres tikās Armēnijā un izglītojās sporta veida vadošo ekspertu uzraudzībā. Šobrīd līdzās elites divīzijā esošajām Kanādai, ASV, Dienvidkorejai, Norvēģijai, Itālijai, Zviedrijai, Čehijai un Japānai ar parahokeju izlašu līmenī strādā vēl 12 pasaules valstīs un kā viens no jaunākajiem parahokeja saimē ieskanas Latvijas vārds," skaidro LPLHF ģenerālsekretārs Mareks Matisons.

Para ledus hokejs ir komandas sporta spēle uz ledus, analoga hokejam ar ripu, taču domāta cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kur tiek izmantotas speciālas sporta kamanas un papildu aprīkojums. Komandā ir līdz 15 dalībnieku un tās sastāvā var piedalīties abu dzimumu atlēti.

2026. gada olimpisko un paralimpisko spēļu mājvieta tiks nosaukta šī gada vasarā, uz četrgades ziemas sporta veidu nozīmīgākā foruma rīkošanu pretendējot Stokholmas-Ores un Milānas-Kortīnas d'Ampeco kandidatūrām. Ja olimpisko spēļu rīkošana tiks uzticēta Zviedrijas pilsētām, tad sacensības ledusrenes sporta veidos norisināsies Siguldā.

Top komentāri

J..... kopci
J
Jauns biznesa veids - paralimpiskās spēles...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi