Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merzļikinam teicams sniegums uzvarā pār spēcīgo Bruins; atgriežas Balcers

Ceturtdien uz NHL ledus devās četri Latvijas hokejisti, divu pārstāvētajām komandām izcīnot uzvaras, bet vēl diviem piedzīvojot zaudējuma rūgtumu.

Vārtsargs Elvis Merzļikins viesos Bostonā atvairīja 25 metienus, palīdzot Kolumbusas Blue Jackets ar 2:1 papildlaikā pārspēt spēcīgo Bruins komandu. Kolumbusa punktus guva jau 12. spēlē pēc kārtas, bet Elvim šis ir otrais panākums NHL karjerā.

Spēles vidū Merzļikinu vairākumā pārspēja čehs Davids Pastrņāks, kuram tie bija 30. vārti sezonā. Trešā perioda ievadā Sonijs Milano rezultātu izlīdzināja, bet papildlaika 53. sekundē Pjērs Luks Dibuā nokārtoja Kolumbusas uzvaru. Merzļikins otro maču pēc kārtas tika atzīts par otro zvaigzni.

 

Arī šajā spēlē Merzļikina dublieris bija tautietis Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš NHL vēl nav debitējis. Kā zināms, Kolumbusas pamatvārtsargs Jūnass Korpisalo guvis traumu un varētu nespēlēt vismaz mēnesi.

Merzļikins savā debijas sezonā uz ledus devies 12 spēlēs, tiekot pie diviem panākumiem. Latvijas izlases pamatvārtsargs vidēji spēlē ielaidis 2,92 ripas, atvairot 90,5% metienu.

Pie uzvaras tika arī Zemgus Girgensons, kurš ar aktīvu sniegumu palīdzēja Bufalo Sabres savā laukumā pārtraukt četru zaudējumu sēriju, ar 3:2 papildlaikā pārspējot Edmontonas Oilers. Zīmīgi, ka viesi abus vārtus guva spēles pirmajās septiņās minūtēs, kad 114 sekunžu laikā Linusu Ulmarku pārspēja gan Railijs Šīhans, gan Raiens Nūdžents-Hopkinss. Tikai pusotru minūti vēlāk Kērtiss Lazārs vienu ripu atguva, bet trešā perioda ievadā Sems Reinhārts panāca 2:2. Papildlaikā pēc spēlētām 69 sekundēm Sabres uzvaru nokārtoja kapteinis un uzbrukuma līderis Džeks Aikels, kuram tie bija 26. vārti sezonā.

 

Girgensons 16:25 minūšu laikā četras reizes meta pa vārtiem un veica divus spēka paņēmienus, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon viņam 42 mačos 10 (6+4) punkti un +1 lietderības rādītājs.

Pirmo NHL regulārā turnīra spēli kopš 4. aprīļa aizvadot Rūdolfam Balceram, viņa pārstāvētā Otavas Senators vienība savā laukumā ar 3:6 atzina Floridas Panthers vairākumu. Balceram šoreiz 13 minūtes un 12 sekundes uz ledus, turklāt 2:02 skaitliskajā vairākumā. Šajā laikā viņš atzīmējās ar vienu metienu un negatīvu lietderības rādītāju -1. Pirmssezonas pārbaudes spēlē Balcers guva traumu un pēcāk sezonu sāka AHL, kur spoži sevi parādīja Belevilas komandas rindās.

Pēc pirmā perioda Otava vēl atradās priekšā ar 2:1, bet turpmākajās 20 minūtēs ielaida četras bezatbildes ripas - pie punktiem 2. periodā tika 11 (!) Floridas hokejisti. Trešajā periodā komandas apmainījās vēl ar vienu vārtu guvumu katra, Otavai par uzvaru reāli vairs nespējot cīnīties. Floridai šī bija sestā uzvara pēdējos astoņos mačos, Jevgēņijam Dadonovam atzīmējoties ar diviem vārtiem un piespēli.

 

Tāpat zaudējumu piedzīvoja Teodors Bļugers un Pitsburgas Penguins, kas uz sava ledus ar 2:3 papildlaikā atzina Sanhosē Sharks pārākumu. Pamatlaikā Pitsburga divreiz atspēlējās pēc viesu vārtu guvumiem, abas ripas iemetot Patrikam Hornkvistam. Papildlaikā Sharks uzvaru nodrošināja aizsargs Brents Bērnss, kurš šajā mačā iekrāja 1+1. Sanhosē vārtos 36 mājinieku metienus atvairīja Ārons Dells.

Divreiz viņu traucēja arī Bļugers, kurš 17:24 minūšu laikā atzīmējās arīdzan ar diviem spēka paņēmieniem, 53% uzvarētu iemetienu un +1 lietderību. Šosezon 40 mačos Bļugeram 11 (5+6) punkti un -1 lietderības koeficients.

 

Austrumu konferences kopvērtējumā ceturtie ar 53 punktiem 40 spēlēs ir Penguins, uz 10. vietu ar 46 punktiem 41 spēlē pakāpusies Kolumbusa, ar 43 punktiem 42 spēlēs 11. pozīcijā seko Bufalo, bet ar 37 punktiem 41 mačā vien 15. vietā 16 klubu konkurencē atrodas Otava.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika visas četras latviešu pārstāvētās komandas atkal dosies laukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi