Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Merzļikins mačā pret Lightning svin savu pirmo uzvaru sezonā

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien svinēja savu pirmo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunajā sezonā.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jacekts" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (3:2, 0:0, 2:0) pārspēja iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Tampabejas "Lightning".

Latvijas vārtsargs tika atzīts par mača spožāko zvaigzni.

Abas komandas savā starpā tikās arī ceturtdien, kad "Blue Jackets" ar Jonasu Korpisalo vārtos pagarinājumā piekāpās ar rezultātu 2:3. Ievērojot sezonas sākumā piekopto tradīciju, sestdien vārtos stājās Merzļikins, kurš šosezon iepriekšējos divos mačos bija cietis zaudējumus.

Merzļikins bija spiests kapitulēt jau spēles piektajā minūtē, kad viņu pārspēja iepriekšējās sezonas Stenlija kausa vērtīgākais spēlētājs Viktors Hedmans. Epizode sākās otrā laukuma galā, kur "Blue Jackets" nenoturēja ripu uzbrukuma zonā, kas ļāva viesiem izslidot trijatā pret vienu mājinieku laukuma spēlētāju. Lai gan "Lightning" komandai pretuzbrukums lāga nesanāca, tomēr Hedmans atmuguriski starp kājām uzmeta pa vārtiem, Merzļikins neveikli mēģināja saķert ripu un tā nonāca vārtos.

Tiesa, 17 sekundes vēlāk pēc Kema Etkinsona izgājiena Andrejs Vasiļevskis atsita sev priekšā ripu un "Blue Jackets" kapteinis Niks Folinjo ar atkārtotu raidījumu panāca 1:1. Pirmā perioda vidū pēc vēl viena mājinieku uzbrukuma ripa nonāca aiz Vasiļevska muguras un Mihails Grigorenko pielika punktu uzbrukumam, gūstot savus pirmo vārtus "Blue Jackets" kreklā.

Trešdaļas pēdējā minūtē abas komandas apmainījās vēl gūtiem vārtiem. Vispirms pēc viesu kļūdas viduszonā "Blue Jackets" ieguva ripu un no uzbrukuma zonas viduča precīzs ar plaukstas metienu bija vēl viens Vasiļevska tautietis - Vladislavs Gavrikovs. Turpinājumā mājinieki nopelnīja noraidījums un 14 sekundes pirms došanās pārtraukumā 2:3 panāca Ondržejs Palāts, kurš netraucēts saņēma ripu vārtu labajā pusē, raidot to mērķī.

Pēc vētraina pirmā perioda nākamajā spēles nogrieznī vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas septītajā minūtē ar metienu bez ripas apstādināšanas 4:2 laukuma saimnieku labā panāca Zeks Verenskis. Trešajā periodā Merzļikins pāris reizes glāba "Blue Jackets" no vārtu zaudējuma, vienā epizodē meistarīgi ripu atvairot ar kāju.

Pamatlaika beigās viesu nomainīja Vasiļevski pret sesto laukuma spēlētāju un priekšpēdējā minūtē Ēriks Robinsons iemeta ripu tukšos vārtos - 5:2.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 30 no 32 pretinieku mestajām ripām.

"Blue Jackets" ar sešiem punktiem sešos mačos Centrālajā divīzijā ierindojas otrajā pozīcijā, atpaliekot tikai no "Lightning", kas tikpat punktus iekrājusi četros dueļos.

Jau ziņots, ka "Blue Jackets" sestdien maiņas darījumā no Vinipegas "Jets" ieguva somu uzbrucēju Patriku Laini un Džeku Rosloviču, bet pretim deva Pjēru Liku Dibuā un nākamā gada trešās kārtas drafta izvēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi