Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins paliek ārpus sastāva Kolumbusas zaudējumā Kalgari

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien netika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlei, kurā viņa pārstāvētā vienība Kolumbusas Blue Jackets cieta zaudējumu.

Blue Jackets viesos ar 2:3 (2:0, 0:0, 0:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Kalgari Flames, kas guva otro panākumu pēc kārtas.

Spēles rezultāts tika atklāts devītajā minūtē, kad Devina Šora raidītā ripa pa ceļam līdz vārtiem mainīja lidojuma virzienu un drīz piezemējās aiz vārtu līnijas. Otros vārtus izdevās gūt vien divas ar pusi minūtes vēlāk, kad Niks Folino ar Gustavu Nīkvistu devās ātrajā uzbrukumā pret vienu aizsargu un vārtsargu, ar precīzu raidījumu to noslēdzot Nīkvistam.

Mājinieki atspēlēšanos sāka vien noslēdzošā perioda otrajā pusē. Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Elīass Lindholms panāca 1:2, bet Metjū Tkečaks nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca neizšķirtu. Papildlaikā uzvaru 11 sekundes līdz tā beigām izrāva Tomass Džeimss Brodijs.

Merzļikina un vēl viena latviešu vārtsarga Kolumbusas sistēmā Matīsa Kivlenieka komandas biedrs Jonass Korpisalo šajā spēlē tika galā ar 34 no 37 metieniem, atvairīdams 91,9% raidījumu. Viņu atzina par mača otro zvaigzni.

Merzļikins traumas dēļ laukumā nav devies kopš 24.februāra, kad spēlē pret Otavas Senators guva savainojumu. Šajā duelī bija paredzēts, ka tieši viņš ieņems otrā numura lomu, tomēr spēlei vēlāk tika pieteikts Kivlenieks.

Citā duelī Vašingtonas Capitals savā laukumā ar 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) zaudēja Filadelfijas Flyers.

Filadelfijas komandā 1+1 nopelnīja Kevins Heizs un Ivans Provorovs, savukārt Dereks Grānts atdeva divas rezultatīvas piespēles. Vašingtonas komandā izcēlās Lars Ellers un Gārnets Hetavejs.

Flyers komandai kādu laiku nevarēs palīdzēt Džeimss van Rīmsdaiks, kurš guva rokas lūzumu.

Tikmēr Kolorādo Avalanche mājās ar 3:4 (2:2, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Anaheimas Ducks, kas pārtrauca pretinieku septiņu uzvarēto spēļu sēriju.

Gabriels Landeskogs mājinieku labā atzīmējās ar 1+2, Neitanam Makinonam vieni vārti un rezultatīva piespēle, kamēr divas piespēles nopelnīja Taisons Džosts. Anaheimas klubā par mača varoni kļuva Rikārds Rakels, kurš divas sekundes līdz pamatlaika beigām izrāva uzvaru. Viņš iepriekš arī atdeva rezultatīvu piespēli.

Ceturtdien NHL gaidāms latviešu duelis. Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins spēkosies ar Bufalo Sabres, kurā vienu no savām labākajām sezonām aizvada Zemgus Girgensons. Tikmēr Otavas Senators ar Rūdolfu Balceru spēkosies pret Ņujorkas Islanders.

Blue Jackets ar 79 punktiem 68 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu un vien par trim punktiem atpaliek no Pitsburgas komandas, kas ir pozīciju augstāk.

informācija precizēta - Kolumbusas rezerves vārtsargs šajā mačā bija Kivlenieks, nevis Merzļikins

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi