Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins: Prieks par izcīnīto uzvaru, jo spēle bija tiešām grūta

Aizvadītajās nedēļās ledus treniņos lielākais uzsvars likts uz pareizu pozīcijas izvēli vārtos, sarunā ar medijiem pēc uzvaras teica Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas Blue Jackets vārtu vīrs Elvis Merzļikins.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes". Latvieša pārstāvētajam klubam šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

"Blue Jackets" spēles pirmajos divos periodos nerādīja to aktīvāko sniegumu, par ko neapmierināts bija galvenais treneris Džons Tortorella, vairākkārt mainot virknējumu sastāvus.

"Esmu vārtsargs, tāpēc tas ir mans darbs noturēt komandu spēlē," pēc trešā panākuma trijos mačos teica Merzļikins. "Domāju, ka aizvadījām labu spēli. Mums vienkārši vajadzēja atrast savu ceļu, kuru mums parādīja Niks Folino."

"Ir prieks par izcīnīto uzvaru, jo spēle bija tiešām grūta. Karolīnas komanda spēlē ātru un bīstamu hokeju."

Vārtsargs iepriekš intervijās norādījis, ka viņam labāk patīk regulāri atvairīt metienus, kas ceturtdienas duelī bija jādara visai bieži. "Uzskatu, ka ikviens vārtsargs vēlas mača sākumā noķert pāris metienus, bet ne jau tik daudz kā šodien," smiedamies teica Merzļikins. "Dažbrīd mēs netikām ārā no savas aizsardzības zonas, tāpēc metienu netrūka."

Latvijas izlases vārtu vīram spēles galotnē viens metiens radīja lielākas problēmas nekā pārējie, ripai atlecot vārtu priekšā. Šī epizode arī varēja izšķirt mača likteni.

"Tā bija mana kļūda. Vēlējos metienu novirzīt tribīnēs, bet tas bija par vāju," situāciju aprakstīja vārtsargs. "Labi, ka spēju izlabot savu kļūdu, īsi pēc tam divreiz glābjot komandu. Esmu cilvēks, tāpēc arī sanāk kļūdīties."

Šosezon Ziemeļamerikā debitējušais spēlētājs arī dalījās sajūtās par to, kā viņš jūtas spēlējot pret dažāda spēles stila komandām.

"Arī Bostonas "Bruins" ir laba komanda, kas vārtu priekšā mēģina pielabot ripu lidojumu virzienu," teica Merzļikins, atsaucoties uz Džordana Stāla vārtiem. "Domāju, ka nav neviens vārtsargs, kuram patīk zaudēt "golu", kad ripa ir mainījusi lidojuma virzienu. Tu seko ripai, bet vienā brīdi tā pazūd un ir vārtos. Šādas situācijas tevi padara dusmīgu."

"Manuprāt, ja vārtsargs atvaira ripu, kurai ir mainīts lidojuma virziens, viņam paveicās. Neticu, ka ir iespējams izsekot ripas kustībai, jo viss notiek ļoti ātri."

Merzļikins arī atklāja, ka pēdējās nedēļās daudz strādājis pie pareizas pozīcijas izvēles vārtos. "Karolīnas komanda izdarīja vairākus metienus no šauriem leņķiem. Iepriekšējās nedēļās ar Meniju Legasī strādājām pie pozīcijas izvēles vārtos. Apskatījām dažādus leņķus," par mācību procesu stāstīja latvietis. "Darbs kopā ar Meniju man šodien palīdzēja justies drošāk starp vārtu stabiem."

Merzļikins laukumā pavadīja visu spēli, tiekot galā ar 32 no 34 metieniem. Latvietis atvairīja 94,1% pretinieku raidījumu.

Latvijas izlases vārtsargs pirmo reizi kapitulēja otrā perioda devītajā minūtē. Martins Nekas izmantoja Kolumbusas aizsarga kļūdu uz zilās līnijas un izrāvās vienatnē pret Merzļikinu, ripu raidot garām viņa ķerājcimdam. Otros un pēdējos vārtus viņš ielaida noslēdzošās trešdaļas vidū, kad vārtu priekšā ripas lidojuma virzienu mainīja Džordans Stāls.

Merzļikins vēlāk arī tika pie mača otrās zvaigznes goda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi