Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Naumovs: Donbass kluba budžets ir lielāks nekā Rīgas Dinamo

Pagājušajā trešdienā bijušā Rīgas Dinamo trenera Juliusa Šuplera vadītais KHL debitants Doņeckas _Donbass_piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas, Rietumu konferencē noslīdot uz pēdējo 14. vietu. Donbass ir arī ar Latvijas hokeja vaibstiem, jo aizsardzību balsta Oskars Bārtulis, bet vārtsargus trenē Sergejs Naumovs. Diena piektdien sazinājās ar Naumovu, lai mēģinātu izdibināt neveiksmīgā sezonas sākuma iemeslus.

Rīgas Dinamo nesekmējas ar pretinieku vārtsargu pārspēšanu. Kura līnija buksē Donbass?

Tik noteikti nevaru atbildēt. Arī var teikt, ka pietrūkst efektivitātes uzbrukumā, jo vārtu momentu ir pietiekami daudz. Jāatzīst gan, ka esam zaudējuši līdzīgās spēlēs - no pēdējiem trijiem mačiem divos «bullīšos» un vēl vienā ar vienu ripu. Spēlētāji nedaudz ir zaudējuši pārliecību par savām spējām. Sastāvs ir pietiekami kvalitatīvs.

Šķiet, Donbass varētu pretendēt uz pasaules internacionālākās komandas statusu. Pieteikumā saskaitīju deviņus Krievijas, sešus Ukrainas, četrus Somijas, pa trim Čehijas un Slovākijas un vēl vienu Baltkrievijas hokejistu...

Mums uz spēli tik daudz dažādu tautību spēlētāju nemaz nav, bet, ja godīgi, es par šo tēmu nebiju aizdomājies. Laikam tiešām pirmo reizi esmu tik internacionālā komandā.

Rīgas Dinamo kodolu veido Latvijas hokejisti. Donbass nav mērķis komandā sapulcināt labākos Ukrainas spēlētājus?

Atšķirība tāda, ka Latvija spēlē pasaules čempionāta elitē, bet Ukraina šopavasar noslīdēja uz 1. divīzijas B grupu. Tas ir trešais līmenis, no kura ir problemātiski nokomplektēt konkurētspējīgu KHL komandu.

Kādus uzdevumus komandai šosezon ir izvirzījusi kluba vadība?

Es pat īsti nezinu, bet ambīcijas noteikti ir lielas. Izslēgšanas stadija ir primārais uzdevums.

Naudas devēji ir no Ukrainas?

Šķiet, jā. Budžets ir pietiekami liels, katrā ziņā lielāks nekā Rīgas Dinamo. Donbass nopietni domā par hokeja attīstību, bet ir jāpaiet laikam, kamēr tiks izveidota stabila hokeja piramīda.

Donbass spēlē ar komandām, kuras pirms tam bija Rīgas Dinamo pretinieces. Gan jau Dinamo videoierakstus esi redzējis?

Esmu, bet neesmu iedziļinājies. Mani vairāk interesē Māra (Jučera) un Mikas (Telkvista) spēle. Jučera progress ir acīmredzams, un man par to ir liels gandarījums.

Piezīme - svētdien Mitiščos Donbass beidzot tika pie otrā panākuma sezonā, vietējo Atlant komandu uzveicot pēcspēles metienos ar 3:2. Spēles 49.minūtē rezultātu izlīdzināja (2:2) mūsu Oskars Bārtulis, kuram tā bija otrā iemestā ripa sezonā. Donbass ar septiņiem punktiem tikpat mačos arvien atrodas pēdējā vietā Rietumos. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi