Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

NHL: Hartmanam un Tofoli pa hat trick; Ovečkinam pirmie vārti sezonā

Ar hat trick Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs otrdien izcēlās Raiens Hartmans un Tailers Tofoli, bet pirmos vārtus sezonā guva Aleksandrs Ovečkins.

Hartmans guva trīs vārtus un divas reizes rezultatīvi asistēja partneriem,  palīdzot Minesotas "Wild" savā laukumā ar 7:4 (2:2, 0:1, 5:1) pieveikt Edmontonas "Oilers" vienību.

Hartmanam šis bija karjeras otrais "hat trick". Pirmo reizi viņš to paveica pirms teju septiņiem gadiem, kad 2017.gada 8.janvārī pārstāvot Čikāgas "Blackhawks" guva trīs vārtus pret Nešvilas "Predators".

Uzvarētāju rindās ar 1+1 izcēlās Jūels Ēriksons Eks un Mats Cukarello, pa vārtiem guva arī Markuss Folino un Marko Rosi, kamēr pa trim rezultatīvām piespēlēm atdeva Kirils Kaprizovs un Džeiks Midltons.

"Oilers" sastāvā divus vārtus guva Vorens Fēgele, ar 1+2 izcēlās Evans Bušārs, bet 1+1 iekrāja Evanders Keins.

Citā mačā ar savu karjeras piekto "hat trick" guva Tofoli, palīdzot Ņūdžersijas "Devils" viesos ar 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) pārspēt Monreālas "Canadiens" hokejistus.

Ar vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās arī Aleksandrs Holcs un Niko Hišīrs, bet četras rezultatīvas piespēles savā kontā ierakstīja Džeks Hjūzs. "Canadiens" sastāva pa vārtiem guva Džastins Barons un Maiks Matesons.

Vēl vienā mačā savus pirmos vārtus sezonā guva visu laiku otrs labākais NHL snaiperis Aleksandrs Ovečkins, tomēr viņa pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar 1:4 (0:1, 1:3, 0:0) atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu.

Ovečkins sezonas pirmos un karjeras 823.vārtus guva otrā perioda izskaņā skaitliskajā vairākumā. Vairākumā tie bija viņa 300.vārti NHL. Šajā mača krievu uzbrucējs nerealizēja arī soda metienu.

Uzvarētāju rindās ar 1+1 izcēlās Ostons Metjūzs un Morgans Railijs, bet vēl pa vārtiem guva Dzons Tavaress un Viljams Nīlanders.

Citā mačā jaunu NHL rekordu sasniedza Kolorādo "Avalanche", kas viesos izcīnīja jau 15.panākumu pēc kārtas. Denveras vienība izbraukumā ar 7:4 (2:1, 2:2, 3:1) pieveica Ņujorkas "Islanders", pārspējot Bufalo "Sabres" 14 izbraukuma spēļu uzvaru sēriju 2006.gadā.

"Avalanche" sastāvā 1+3 sakrāja Miko Rantanens, 1+2 - Keils Makars, divus vārtus guva Raiens Džohansens, bet pa vieniem - Neitans Makinons un Ross Koltons.

"Islanders" rindās ar trāpīgiem metieniem izcēlās Kels Klaterbaks, Anders Lī, Kails Palmjēri un Simons Holmsrtēms.

Citos otrdienas mačos, kad laukumā devās visas 32 NHL komandas, pie "sausajām" uzvarām tika Bostonas "Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimans un Tampabejas "Lightning" vārtu vīrs Jūnass Jūhansons.

"Bruins" ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) izbraukumā pieveica Čikāgas "Blackhawks", Sveimanam atvairot visus 23 mājinieku metienus un tiekot pie pirmās "sausās" spēles šosezon un desmitās karjerā.

Bostonas komandai šī bija sestā uzvara sešās sezonas spēlēs, kas ir atkārtots kluba rekords. Tik pat labs sākums vienībai padevās 1937./1938.gada sezonā.

Vārtus "Bruins" labā guva Pavels Zaha, Metjū Puatrass un TRents Frederiks.

Tikmēr Jūhansons tika galā ar visiem 32 metieniem, palīdzot "Lightning" savā laukuma ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pieveikt Karolīnas "Hurricanes" vienību.

Jūhansonam šī bija sezonas pirmā "sausā" spēle, bet NHL karjerā tikai otrais mačs, kurā viņš nebija ielaidis vārtus. Pirmā tāda spēle zviedru vārtsargam bija 2021.gada 9.aprīlī, kad "Avalanche" vārtos viņš tika galā ar visiem Anaheimas "Ducks" hokejistu metieniem, palīdzot izcīnīt uzvaru ar 2:0.

Otrdienas spēlē "Lightning" sastāvā vārtus guva Breidens Points, Alekss Bare-Bulē un Niks Pols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi