Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

NHL: Tampā pātrūkst Blackhawks 12 uzvaru sērija, D.Sedīnam Canucks vārtu rekords

Pagājušās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālistu duelī Tampabejas Lightning hokejisti savās mājās ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) uzvarēja Čikāgas Blackhawks, kam pārtrūka 12 spēļu uzvaru sērija, kas bija jauns kluba rekords.

Tampabejas klubs revanšējās par pērn Stenlija kausa finālā piedzīvoto neveiksmi sērijā ar 2-4, kā arī par zaudējumu abu komandu šīs sezonas pirmajā spēlē oktobrī, kad Blackhawks Čikāgā uzvarēja pagarinājumā ar 1:0. Kā zināms, tajā spēlē Lightning vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 31 Stenlija kausa īpašnieku metienu.

Šoreiz spēles rezultātu jau cīņas pirmajā minūtē atklāja Blackhawks, kad precīzs bija krievs Artjoms Aņisimovs, kuram asistēja šīs sezonas NHL rezultatīvākais spēlētājs Patriks Keins. Tomēr pēc nepilnām septiņām minūtēm Lightning panāca izlīdzinājumu pēc zviedru aizsarga Antona Strolmana gūtajiem vārtiem.

Uzvaras ripu otrajā trešdaļā skaitliskajā vairākumā iemeta šīs sezonas Lightning rezultatīvākais spēlētājs Ņikita Kučerovs, kurš guva savus 20.vārtus sezonā. Taču par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Tampabejas Lightning vēl viens zviedru aizsargs Viktors Hedmans, kurš izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka līdz šim garākā Blackhawks uzvaru sērija bija 11 panākumi pēc kārtas, kuru izdevās izcīnīt 2012./2013.gada sezonā.

Arī Tampabejas komanda aizvada veiksmīgu sēriju, jo izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas.

Ar 56 punktiem 47 spēlēs Lightning ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, kurā līderi ir Vašingtonas Capitals ar 73 punktiem 46 mačos. Savukārt Blackhawks ar 68 punktiem 50 mačos ir Rietumu konferences līderi, par trīs punktiem apsteidzot Dalasas Stars, kam gan divas spēles ir mazāk.

Kā zināms, Kristers Gudļevskis šosezon NHL aizvadījis tikai vienu, jau minēto spēli oktobrī. Pēc tam vārtsargs vēl divas reizes tika izsaukts uz Tampabejas klubu, taču pie spēlēšanas netika, bet tagad viņš ir atgriezies Lightning fārmklubā Sirakjūsas Crunch, kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

Vēl vienā spēlē Vankūveras Canucks viesos ar 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) uzvarēja Bostonas Bruins. Kanādas kluba labā divus vārtus guva zviedrs Daniels Sedīns, kļūdams par visu laiku labāko Canucks snaiperi. Viņš Vankūveras komandā NHL regulārajos čempionātos pēc ceturtdienas spēles ir guvis 348 vārtus. Divas ripas mazāk ir kādreizējam Canucks uzbrukuma līderim Markusam Nēslundam, kurš hokejista karjeru beidza 2010.gadā. Sedīns savu tautieti panāca jau 11.janvāra spēlē pret Floridas Panthers, taču nākamajos četros mačos vārtus gūt nespēja.

Pret Bruins Sedīns abus vārtus guva trešajā periodā, vispirms 48.minūtē iemetot uzvaras ripu, bet beigās trāpot tukšos pretinieku vārtos un nodrošinot uzvaru ar 4:2. Daniela dvīņubrālis Henriks Sedīns šo spēli traumas dēļ izlaida.

Canucks izcīnīja trešo uzvaru pēdējos četros mačos un ar 51 punktu 18 mačos ieņem astoto vietu Rietumu konferencē.

Kā zināms, šosezon sešas spēles Canucks rindās ir aizvadījis Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kuram ar rezultatīvām darbībām izcelties gan neizdevās. Janvāra sākumā uzbrucēju nosūtīja atpakaļ uz fārmklubu Jūtikas Comets, taču pēdējos mačos Amerikas hokeja līgā Ķēniņš savainojuma dēļ nav piedalījies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi