Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

NHL vicekomisārs: KHL ir uz politiku balstīta līga

Nacionālās Hokeja līgas vicekomisārs Bils Deilijs uzskata, ka Kontinentālā Hokeja līga (KHL) nekādi nevar apdraudēt NHL, kurai ir augsta reputācija, bet pasaules spēcīgākie hokejisti tiecas tajā spēlēt.

''Tagad šī [KHL] ir politiska programma,'' citēts Deilijs izdevuma ''The Hockey News'' jaunākajā - 2.septembra numurā. ''Tā ir uz politiku balstīta līga. Domāju, ka tās mērķis ir palīdzēt gūt pārākumu hokeja pasaulē pirms 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, taču jārēķinās arī ar daudziem zaudējumiem.''

Ziemeļamerikā uzskata, ka pirmais traips KHL reputācijai ir tās dalībnieces - Ufas ''Salavat Julajev'' veiktā Aleksandra Radulova pārvilināšana, lai gan šim krievu hokejistam vēl uz sezonu bija spēkā līgums ar NHL komandu Našvilas ''Predators'', kurā viņš saņemtu 984 tūkstošus ASV dolāru sezonā, kamēr Krievijā viņam piedāvāts līgums uz trim gadiem par 12 miljoniem dolāru, raksta ''The Hockey News''.

Īsti nevarot salīdzināt pašreizējo situāciju ar 1972.gadu, kad tika izveidota Pasaules Hokeja asociācija (WHA) kā konkurents NHL. Sākotnēji NHL neņēma WHA nopietni, taču sarosījās pēc tam, kad uz to savas karjeras plaukumā tika pārvilināta superzvaigzne Bobijs Halls, kurš kļuva par jaunizveidotās līgas seju. Tagad par KHL seju varētu uzskatīt čehu Jaromīru Jāgru, taču 36 gadus vecā hokejista zvaigzne sākusi bālēt un labākie gadi viņam jau aiz muguras. Tomēr tas netraucēs viņam Omskas ''Avangard'' sastāvā saņemt 7 miljonus dolāru gadā bez nodokļiem.

Vienīgais ar ko KHL varētu pārspēt NHL, varētu būt Ziemeļamerikas komandu trešo un ceturto maiņu spēlētāju pārvilināšana, solot tiem daudz lielāku atalgojumu nekā NHL, kā arī ilgāk paturēt dzimtenē Krievijas hokeja jaunos talantus.

Izdevums atgādina, ka ar kompāniju ''Gazprom'' saistītais KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs nesen izteicies, ka jaunās līgas vērtība varētu būt vairāk nekā 300 miljardi dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi