Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpiskās kvalifikācijas hokeja turnīri pārcelti uz 2021.gada augustu

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes dēļ Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padome ir piekritusi atlikt vīriešu Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus uz 2021.gada augustu.

Tas nozīmē, ka vīriešu trīs kvalifikācijas turnīru uzvarētāji un olimpisko turnīru grupu galīgais sastāvs 2022.gada Pekinas spēlēm kļūs zināms tikai nākamā gada augustā.

Lēmums par kvalifikācijas turnīru atlikšanu vēl jāapstiprina Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejai.

Lēmumu par atlikšanu IIHF padome trešdien pieņēma konferences zvana sanāksmē. Ieteikumu sniedza IIHF Sacensību un koordinācijas komiteja pēc rūpīgas iespējamo aizstāšanas datumu izvērtēšanas.

Olimpiskā kvalifikācija 12 komandām trijās grupās bija paredzēta no 2020.gada 27. līdz 30.augustam.

D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. E grupā Rīgā spēlēs Latvija, Francija, Itālija un Ungārija. Savukārt vēl nenosauktā vietā Norvēģijā bez mājiniekiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Vietu spēlēs nodrošinās tikai grupu uzvarētāji.

"Mums ir paveicies, ka mums vēl ir laiks, lai spēlētu šos turnīrus, un pārcelšana uz 2021.gada augustu joprojām ļaus šīm komandām spēt laist laukumā savus labākos spēlētājus," sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels.

Jaunie kvalifikācijas turnīru norises datumi būs 2021.gada 26. līdz 29.augusts.

IIHF padome apstiprināja arī priekšlikumu rīkot IIHF ikgadējo kongresu virtuālā formātā, kas provizoriski paredzēts 2020.gada 10.jūnijā.

IIHF ikgadējais kongress parasti notiek pasaules čempionāta pēdējās dienās. Pēc 2020.gada pasaules hokeja čempionāta atcelšanas Covid-19 dēļ ikgadējais kongress tika atlikts uz nenoteiktu laiku.

"Mums ir nepieciešams kongress, lai apstiprinātu dažus svarīgus lēmumus nākamajai starptautiskajai hokeja sezonai," sacīja Fāzels. "Atšķirībā no parastā kongresa, kas ilgst vismaz divas dienas, šis virtuālais kongress notiks ar īsu darba kārtību, lai mēs varētu panākt vienprātību par nākamā gada svarīgākajiem jautājumiem."

Viens no darba kārtības jautājumiem būs arī nākamā gada pasaules čempionāta, kas vīriešiem elites grupā plānots Latvijā un Baltkrievijā, norises vietas un termiņu apstiprināšana.

Ikgadējais kongress pulcē delegātus no 81 IIHF dalībvalsts.

Papildināts viss teksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi