Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ovečkins sasniedz 900 gūto punktu robežu NHL

Vašingtonas Capitals komandas krievu superzvaigzne Aleksandrs Ovečkins otrdien sasniedza 900 rezultativitātes punktu robežu savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā.

Aizvadītajā mačā Capitals ar 6:2 (1:1, 3:0, 2:1) izbraukumā pieveica Kalgari Flames, bet Ovečkins izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

"Godīgi sakot, nezināju, ka pirms mača esmu tikai punkta attālumā," atklāja Ovečkins. "Šī ir milzīga robeža, bet man jāsaka paldies komandas biedriem. Grūti kaut ko paveikt vienam pašam."

Ovečkins ir pirmais spēlētājs Capitals vēsturē, kurš sasniedzis 900 punktu robežu. Savukārt ar 479 vārtiem viņš tikai par četriem precīziem metieniem atpaliek no Sergeja Fjodorova cīņā par visvairāk NHL vārtu guvušo krievu hokejistu.

"Tas ir apbrīnojami un iespaidīgi," teica Capitals komandu pārstāvošais zviedru uzbrucējs Niklass Bekstrems, kurš otrdienas spēlē iemeta divus vārtus. "Viņš turpina gūt vārtus gandrīz katrā spēlē. Viņa līdz šim paveiktais ir iespaidīgs, turklāt viņš vēl nav teicis galavārdu."

Šī Capitals komandai bija pirmā uzvara izbraukumā šajā NHL sezonā.

Tikmēr septīto uzvaru septiņās jaunās sezonas spēlēs otrdien guva Monreālas Canadiens, kas ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) savā laukumā pieveica Sentluisas Blues. Uzvarētājiem visus 38 metienus atvairīja par pagājušās nedēļas NHL spožāko zvaigzni atzītais Korijs Praiss, kurš tika pie otrās "sausās" cīņas trijos mačos.

Iepriekš Canadiens 1961./62. un 1977./78.gada sezonas bija sākusi ar sešām uzvarām un vienu neizšķirtu pirmajās septiņās spēlēs.

Canadiens šī ir garākā uzvaru sērija kopš 2006.gada, kad tika svinēti astoņi panākumi pēc kārtas. Savukārt septiņas uzvaras pēc kārtas pamatlaikā vienība izcīnījusi pirmoreiz kopš 1992.gada.

Ar 14 punktiem septiņās spēlēs Canadiens ir pašlaik visas līgas līdere, tuvākos sekotājus apsteidzot par četriem punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi