Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Paguva sevi apliecināt

Šokējoša ziņa, kurai nekādi negribējas ticēt. Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks maija otrajā pusē pasaules čempionātā Rīgā sildīja līdzjutēju sirdis ar savu lielisko sniegumu spēlē pret Kanādu, bet pirmdien Amerikā viņa dzīvība aprāvās ASV Neatkarības dienas svinību laikā.

Informāciju par negadījumu ir pretrunīga. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, ASV Neatkarības dienas svinību laikā Mičiganas štatā Detroitas tuvumā esošajā pilsētā Novajā privātā pasākumā vienkopus bija pulcējušies cilvēki, un uguņošanai paredzēto pirotehnikas kasti kāds ir apgāzis. Petardes lidojušas visos virzienos, viesi pieplakuši pie zemes, arī Matīss, un viņš vienīgais pēc tam nav piecēlies. Līdzās bijis otrs Latvijas vārtsargs NHL Elvis Merzļikins, kuram arī pēdējos vārdus sacījis Kivlenieks. Petarde trāpījusi sirds muskulī. Kad ieradušies mediķi, Matīss jau bijis miris.

NHL komandas Kolumbusas Blue Jackets ziņojumā teikts, ka Kivlenieks dzīvību zaudējis traģiskā negadījumā, atsitoties ar galvu pret zemi. Par notikušo sākta izmeklēšana. Novajas policijas leitnants Džeisons Meiers ziņo, ka vairāki cilvēki atradušies burbuļvannā, kad notikusi uguņošana. Mēģinot izkļūt no burbuļvannas, Kivlenieks paslīdējis un atsities ar galvu pret betonu. Policija izsaukumu saņēmusi neilgi pēc plkst. 22 pēc vietējā laika. Ātrā medicīniskā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā, un Kivlenieks ticis nogādāts Debesbraukšanas Providences slimnīcā Novajā, kur konstatēta viņa nāve.

Pēc pasaules čempionāta Rīgā, kas risinājās no 21. maija līdz 6. jūnijam, Kivlenieks ar ģimeni desmit dienas atpūtās Spānijā. Saņēmis uzaicinājumu no komandas partnera jaunajai sezonai gatavoties aiz okeāna, un NHL vārtsargu treneriem patīk, ka viņu padotie ir redzeslokā, Matīss devās uz Ameriku. Bija paredzēts, ka Kivlenieks ripas ķeršanas prasmēs skolos arī jaunos vārtsargus. NHL viņš debitēja 2020. gada janvārī, palīdzot Blue Jackets izbraukumā Madison Square Garden arēnā uzveikt Ņujorkas Rangers ar 2:1. Pagājušā gada oktobrī Matīss parakstīja jaunu divvirzienu līgumu ar Blue Jackets. Latvijas talantīgā vārtsarga karjera pārtrūka, kad viņš neatlaidīgāk bija sācis klauvēt pie pasaules spēcīgākās hokeja līgas durvīm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi