Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Naumovs varētu pievienoties Lietuvas hokeja klubam Vētra

Lietuvā svētdien notika preses konference, kurā tika paziņots par hokeja kluba kluba "Vētra" dibināšanu un tā plāniem spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pirmdien raksta Krievijas avīze "Sport Ekspress". Viļņas laikraksts Lietuvos Rytas ziņo, ka komandā piekritis spēlēt pieredzējušais Latvijas vārtsargs Sergejs Naumovs.

Uz tikšanos ar žurnālistiem ieradās jaundibinātā kluba ģenerālmenedžeris Aleksandrs Harlamovs, viņa palīgs Marats Davidovs, futbola kluba "Vētra" prezidents Roms Štašausks un viceprezidents Antons Treušņikovs, kā arī līdz šim pazīstamākās Lietuvas hokeja komandas Elektrēnu "Energija" prezidents Petrs Nauseda.

HK "Vētra" vadība apliecināja, ka dibinot klubu par mērķi izvirzījuši pārskatāmā nākotnē iekļauties Kontinentālajā hokeja līgā. Kā mājas arēnas HK "Vētra" izmantos Viļņā esošās "Siemens Arena" un "Utenos Arenos", kuras var pielāgot hokeja vajadzībām.

Par jaunā kluba farmkomandu kļūs Elektrēnu "Energija", kas pēdējos gadus piedalījusies Latvijas čempionātā, taču nākamajā sezonā vēlētos spēlēt spēcīgākajā Baltkrievijas čempionātā. "Energija" saglabās savu neatkarību, taču uz šī kluba bāzes tiks audzināti Lietuvas hokejisti HK "Vētra" vajadzībām.

Tuvākajā laikā HK "Vētra" dibinātāji plāno tikties ar KHL pārstāvjiem, lai apspriestu iespējamo kluba iekļaušanos šajā līgā.

KHL ir informēta par lietuviešu plāniem, taču nekādus oficiālus paziņojumus šajā sakarā nav izplatījusi, vien norādījusi, ka iepzīsies ar kluba piedāvājumu.

Latvijas hokeja vārtsargs Sergejs Naumovs pirmdien sarunā ar aģentūru BNS neslēpa, ka par spēlēšanu Lietuvas jaundibināmajā hokeja klubā "Vētra" varēs runāt tikai tad, kad komanda būs izveidota, taču nenoliedza, ka saņēmis priekšlikumu un būtu gatavs spēlēt kaimiņzemē.

Lietuvas presē izskanējušo informāciju, ka pieredzējušais vārtsargs kļuvis par pirmo "Vētras" hokeja komandas spēlētāju, Naumovs nosauca par nedaudz pārsteidzīgu, jo vēl jau nemaz neesot komandas, ko pārstāvēt, taču, ja tas notiks, viņš spēlēs. "Man bija sarunas ar cilvēkiem, kas ir gatavi izveidot šo komandu un centīsies panākt, lai to iekļauj Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Taču pagaidām oficiāli esmu brīvā aģenta statusā un trenējos individuāli," sacīja 40 gadu vecais vārtsargs, kurš pērn spēlēja Rīgas "Dinamo", bet pagaidām ir bez līguma.

Naumovs labi pazīst "Vētras" ģenerālmenedžeri leģendārā krievu hokejista Valērija Harlamova dēlu Aleksandru Harlamovu, ar kuru savulaik spēlēja kopā Sanktpēterburgas SKA vienībā. "Biju aizbraucis uz Viļņu, lai tiktos ar draugiem un pazīstamiem cilvēkiem, kas nodarbojas ar šo projektu, un sarunās viņi izteica priekšlikumu, vai negribu spēlēt. Teicu, kāpēc ne. Protams, lai izveidotu komandu, kas spēlētu KHL, ir jāpaveic liels darbs, jāizveido materiālā bāze," Naumovs uzsvēra un piebilda, ka komandas veidotājiem būs īsā laikā jāpaveic daudz darāmā.

Tas, pēc viņa domām, ir reāli, jo kluba veidotājiem ir pietiekami daudz iespēju un liela vēlme, savukārt viņus labi pazīst Krievijā, tāpēc sarunās ar KHL viņi būtu uzticami partneri, kas liecinātu, ka šis projekts nav īslaicīgs. "Lietuvas kluba veidotājus ir iespaidojis Rīgas "Dinamo" piemērs. Viņi uzskata un ir pārliecināti, ka viņiem arī sanāks kas līdzīgs," pastāstīja Latvijas izlases vārtsargs.

Komandas veidošanā specifisks varētu būt apstāklis, ka vietējo hokejistu īpatsvars komandā varētu būt ļoti mazs, jo Lietuvā hokeja līmenis nav tik augsts, tāpēc vajadzētu balstīties uz leģionāriem, kas gan nav nekāds jaunums profesionālajā sportā.

Naumovs visu šo laiku ir trenējies individuāli, jo "citas iespējas jau man nav, gatavojos komandu sporta veidam viens pats". Lai gan pašlaik viņš ir bez spēļu prakses, pieredzējušais vārtsargs nav atmetis domu par iespēju kopā ar Latvijas izlasi februārī doties uz olimpiskajām spēlēm Vankūverā. "Pirmkārt, gribu sev dot tādu iespēju pretendēt uz vietu izlasē, lai nebūtu tā, ka man pajautājot, Sergej, tu mums noderētu, es nebūtu trenējies. Man patlaban ir pietiekami daudz brīva laika. Kad bērni ir skolā un dārziņā, man ir kādas četras stundas laika, ko varu veltīt sev un trenēties. Es gatavošos, bet tālākais jau būs atkarīgs no izlases vadības," kā allaž optimistisks bija Naumovs.

(papildināta no 7.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi