Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Pasaules hokeja čempionāts 2014.gadā notiks Baltkrievijā

Pasaules hokeja čempionāts 2014.gadā notiks Baltkrievijā, piektdien lēma Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongress.

Par Latvijas kandidatūru nobalsoja vien trīs no 108 kongresa delegātiem, aģentūru BNS informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretāre Vita Ļebedeva.

Par Baltkrieviju nobalsoja 75 IIHF kongresa delegāti, par Ungāriju – 24, par Ukrainu – trīs, liecina IIHF sniegtā informācija.

“Iegūtās tiesības rīkot čempionātu ne vien atbalstīs mūsu ekonomiku, bet arī pacels Baltkrievijas hokeju jaunā līmenī. Mūsu uzticīgie līdzjutēji nepacietīgi gaida, lai varētu klātienē redzēt savus elkus, mācīties un pārņemt labākās tradīcijas,” citēts Baltkrievijas Hokeja asociācijas priekšsēdētājs Vladimirs Naumovs.

Baltkrievijā pasaules čempionāts risināsies pirmo reizi, un šim nolūkam Minskā jau decembrī tiks atklāta moderna halle ar 15 000 skatītāju vietu. Vēl viena halle ar 8000 skatītāju vietu ieplānota 18 kilometru no galvenās arēnas Čižovkas rajonā.

Baltkrievija pērn pretendēja arī uz 2013.gada pasaules čempionāta rīkošanu, taču zaudēja Zviedrijai.

Latvijā pasaules hokeja čempionāts jau risinājās 2006. gadā, kad spēles notika "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē, kas tika piemērota hokeja vajadzībām. Pretendējot uz 2014. gada čempionātu, par galveno halli atkal tika virzīta "Arēna Rīga", bet otru ar 8000 skatītāju vietām bija plānots uzcelt.

IIHF kongresā piektdien tika pieņemtas arī būtiskas izmaiņas, kas skars 2012. un 2013. gada pasaules čempionātus, kuri pirmo reizi notiks divās valstīs - Somijā un Zviedrijā. Līdz šim bija plānots, ka 2012. gadā čempionāts notiks tikai Somijā, bet gadu vēlāk tikai Zviedrijā. Tomēr abu valstu federācijas kopīgi ar IIHF un tās mārketinga partneriem "Infront" vienojās, ka izdevīgāk abus čempionātus rīkot divās valstīs, tādējādi garantējot lielāku apmeklētāju skaitu.

2012. gadā pusfināli un fināli notiks Helsinkos, bet gadu vēlāk - Stokholmā. Priekšsacīkšu un kvalifikācijas kārtas notiks abās valstīs, katrā no tām spēlējot pa astoņām komandām (divām grupām).

2010. gadā pasaules čempionāts risināsies Vācijā (Ķelnē un Manheimā), bet 2011. gadā - Slovākijā (Bratislavā un Košicē).

(papildināta ar 3.un 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi