Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Pirms spēles ar Franciju uzvarētāji sastāvu nemaina

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlē pret Franciju nemainīsies, apstiprināja hokeja izlases galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš. Rīta treniņā spēlei gatavojās virknējumi, kuri aizvadīja spēli pret Šveici: K.Rēdlihs - Skrastiņš, Ankipāns - Sprukts - Karsums, Pujacs - Galviņš, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs, Laviņš - Sotnieks, M.

Rēdlihs - Bērziņš - Dārziņš, Jerofejevs - Bārtulis, G.Džeriņš - Cipruss - A.Širokovs. Malā atkal paliks aizsargs Oļegs Sorokins un uzbrucējs Roberts Jekimovs. Vārtus sargā Edgars Masaļskis.Treniņa beigās uzmanība tika veltīta spēlei nevienādos sastāvos. Variantā pieci pret trīs treneri izmēģināja virknējumu, kad Ģirta Ankipāna vietā "balto" maiņā iekļāvās Herberts Vasiļjevs.Treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš piektdien izpētīja Šveices un Francijas (1:0) spēles videoierakstu, kā arī klātienē noskatījās ASV un Francijas (6:2) spēli. "Frančiem nedrīkst ļaut iespēlēties. Ja viņi jūt, ka var panākt labvēlīgu rezultātu, tad sāk spēlēt ar pilnīgi citu atdevi," šādu sakritību ievērojis Vītoliņš. Trešajā periodā nejauši saskaroties ar savas komandas spēlētāji pēc trieciena apmalē plecu savainoja Francijas izlases kapteinis Lorēns Menjē. Vītoliņš cer, ka vadošās maiņas uzbrucējs Menjē spēlē pret Latviju nevarēs palīdzēt savai komandai. Francijai piektdien vēlu bija spēle, Latvijai - brīvdiena. "Protams, mudināsim komandu spēlēt aktīvi, taču nedrīkstēs aizmirst arī par aizsardzību," skaidroja Vītoliņš.

Ar Franciju pārbaudes spēlēs Rīgā neklājās viegli (3:5 un 5:2). "Viņiem ir ļoti labs vārtsargs," atceras Mihails Vasiļonoks. Pirms piektdienas vēlās ASV un Francijas spēles Fabrisam Enrī bija otrais labākais atvairīto metienu procents (97,26%) pēc kanādieša Krisa Meisona (98,36%). Sešas no amerikāņiem ielaistās ripas viņu gan atvirzīja uz sesto vietu (92,98%). Edgars Masaļskis ieņem trešo vietu (94,93%). Enrī sargāja vārtus pret Šveici (0:1) un Vāciju (2:1).

Kanādā dzimušā trenera Deivida Hendersona vadībā Francijas izlase krietni uzlabojusi spēles organizāciju. Aizsardzība kļuvusi grūtāk uzlaužama. Turklāt Oļegs Znaroks atgādināja, ka mūsu komandai parocīgāk ir spēlēt no otrās pozīcijas, kad favorīts ir pretinieks.

Latvijas un Francijas izlases spēles sākums sestdien pulksten 17.15 pēc Latvijas laika. Uzvaras gadījumā Latvija būs ļoti tuvu spēlēšanai ceturtdaļfinālā. Arī zaudējuma gadījumā saglabāsies reālas cerības, jo galvenajiem konkurentiem Šveicei vēl jāspēlē ar Zviedriju un ASV.

Svētdien vakarā E grupas pēdējā mačā Latvijai pretī stāsies otrā posma cietākais rieksts Krievija. Cerības var palielināties, ja krievi jau būs nodrošinājuši pirmo vietu grupā, lai ceturtdaļfinālā tiktu pie salīdzinoši vājāka pretinieka. Krievija ir spēcīga, bet var manīt, ka izlases zvaigznēm nepatīk spēlēt aizsardzībā.

Pagaidām nepārliecina vārtsargs Iļja Brizgalovs. Tomēr labāk būtu ceturtdaļfināla mīklu atrisināt līdz spēlei ar Krieviju.

(papildināta ar 6., 7., 9.un 10.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

E grupas tabula pirms sestdienas spēlēm

Komanda  UP  UPP  ZPP  ZP  Vārti 
  1   Krievija   3    2   1   0   0   17:9    8 
  2   ASV   3   2   0   1   0   15:10   7
  3   Latvija
  3   0   2   0   1   7:7   4
  4   Zviedrija
  3   0   1   2   0   13:14   4
  5    Šveice   3   1   0   1   1   4:6   4
  6   Francija   3   0   0   0   3   4:14   0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi