Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Rīga 2000 galvenais treneris būs Haralds Vasiļjevs

Par hokeja kluba Rīga 2000 galveno treneri kļūs bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs, bet daudzi no līdzšinējā komandas sastāva un apkalpojošā personāla pievienosies jaunajai komandai Rīgas Dinamo.

Lai pilnvērtīgi sagatavotos jaunajai sezonai, HK Rīga 2000 nepieciešami 70 tūkstoši latu, un klubs vērsies ar lūgumu pēc naudas domē. Jau ceturtdien RD Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja spriedīs par finanšu pieprasījumu.

Hokeja klubs Rīga 2000 Izglītības, jaunatnes lietu un sporta departamentam vajadzību pēc papildu finansējuma sagatavošanās periodā skaidroja ar nepieciešamību būtiski atjaunināt spēlētāju sastāvu un no jauna organizēt komandas vadību, jo lielākā daļa komandas līdzšinējo labāko hokejistu pretendē uz spēlēšanu jaunizveidotajā Rīgas Dinamo komandā.

Tiek norādīts, ka arī lielākā daļa komandas vadības un apkalpojošā personāla turpmāk strādās Rīgas Dinamo. Jau zināms, ka līdzšinējais Rīgas 2000 galvenais treneris Normunds Sējējs kļuvis par Dinamo ģenerālmenedžeri, direktora amatu jaunizveidotajā komandā pildīs Armands Simsons, kurš līdzīgus pienākumus pildīja arī Rīgā 2000. Uz Dinamo pāriet arī ekipējuma menedžeris Mihails Šostaks un masieris Fjodors Mazurs.

Lai varētu nodrošināt konkurētspējīgu komandu, kas Latvijas čempionātā spētu cīnīties par zelta medaļām, nepieciešamas būtiskas izmaiņas. Plānots, ka komandas galvenais treneris būs pieredzējušais hokeja speciālists un bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs, kurš ilgus gadus ir strādājis Vācijā. Viņam palīdzēs Rīgas 2000 aizsargs Ronalds Ozoliņš.

Vasiļjevs par Latvijas hokeja izlases galveno treneri kļuva 1999. gadā, un viņa vadībā izlase saglabāja vietu augstākajā grupā. 2000.gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izlase Vasiļjeva vadībā iekļuva ceturtdaļfinālā, izcīnot 8.vietu. Pēc čempionāta vairāki izlases hokejisti izteica neapmierinātību ar Vasiļjeva darbu, Latvijas Hokeja federācija vēlējās treneri nomainīt, tomēr sabiedrības spiediena iespaidā viņš amatu saglabāja. No Latvijas izlases Vasiļjevs bija spiests aiziet pēc 2001.gada pasaules čempionāta Vācijā, kur izlase ierindojās 13.vietā.

Vācijā Vasiļjevs pārsvarā strādāja ar Krēfeldes hokeja kluba jauniešu un junioru vecuma spēlētājiem, taču divas reizes uz neilgu laiku bija arī galvenās komandas treneris. Pavasarī viņš bija arī Latvijas jauniešu (U-18) izlases galvenā trenera Vjačeslava Nazarova palīgs.

Komandas sastāva atjaunošanai tiks pieaicināti spēlētāji, kas pagājušajā sezonā spēlēja LSPA/Rīga komandā. Plānots, ka Rīga 2000 darbosies arī kā Rīgas Dinamo farmklubs.

Gatavošanos jaunajai sezonai Rīga 2000 plāno sākt 26.jūnijā, taču atšķirībā no citiem gadiem to nebūs iespējams organizēt ierastajā kārtībā, jo Piņķu ledus hallē Inbox.lv tiek veikti rekonstrukcijas darbi, kas turpināsies līdz jūlija beigām. Tāpēc komanda gatavosies treniņnometnē Ozolniekos, Ozo ledus hallē.

Jūlijā komandai ieplānotas vairākas pārbaudes spēles ar komandām no Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas.

Rīga 2000 lūdz RD kopumā piešķirt 70 000 latu, no kuriem 35 tūkstoši latu nepieciešami treniņnometnes organizēšanai, 25 tūkstoši - ekipējuma iegādei un vēl desmit tūkstoši - pārbaudes spēļu organizēšanai.

Hokeja klubs Rīga 2000 izveidots ar RD atbalstu un astoņos darbības gados piecas reizes izcīnījis Latvijas čempionu nosaukumu, divas reizes ticis pie sudraba medaļām, bet pagājušajā sezonā Samsung premjerlīgā hokejā ieguva bronzas medaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi