Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Šveices TV kanāla hokeja komentētājs nonievā Latvijas komandu

Ceturtdienas pasaules hokeja čempionāta spēles laikā starp Šveices un Latvijas komandām Šveices nacionālā televīzijas kanāla "SF2" komentētājs ne vien visai nievājoši izteicās par Latvijas komandas meistarību, bet arī izcēlās ar savu muļķību, pārgudri spriedelējot par to, kādēļ latviešiem uzvārdi beidzoties ar "s".

1.perioda laikā komentētājs Stefans Brūrers (Stephan Brurer) vairākkārt sacīja, ka Latvijas izlase 2.posmā iekļuvusi vien laimīgas sagadīšanās pēc un šādas komandas Šveices meistarīgajiem spēlētājiem esot jāgrauj.

Ar to vien prātuļošana nemitējās un Brūrers sāka plātīties ar sev vien zināmu avotu faktiem, ka latvieši uzvārdiem galā piekabinot burtu "s", jo tādējādi latvieši vēlas atšķirties no krieviem. Kā piemēru "erudītais" Brūrers minēja uzvārdu Dārziņš (uz sporta krekla Darzins).

Šveicei "pārgudrā" komentētāja runas gan nepalīdzēja. Jau ziņots, ka Latvijas komanda Šveici uzvarēja pēcspēles metienos ar 2:1, tādējādi saglabājot cerības iekļūt starp četrām labākajam grupas komandām. Savukārt Šveicas komandai, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, ir jāuzvar kāds no favorītiem - ASV vai Zviedrija.

Šveices TV kanāls "SF2" tika nodibināts 1997. gadā, un tā auditorija ir 8,2% procenti no Šveices televīzijas skatītājiem. "SF2" mērķauditorija ir jaunieši.

"SF2" komentētājs šajās dienās nav bijis vienīgais, kas izcēlies ar savdabīgiem apgalvojumiem par Latviju un tās attiecībām ar krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Vēl pirms Latvijas un Šveices izlašu spēles aplamus spriedumus varēja lasīt Šveices dzeltenajā laikrakstā "Blick", kur teikts, ka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, lai gan valstī bijuši 50 procentu krievvalodīgo iedzīvotāju, viņi tikuši diskriminēti, skolās aizliedzot krievu valodu, un liedzot krievu cilvēkiem jebkādas iespējas tikt pie Latvijas pilsonības.

Laikraksts arī apgalvo, ka atšķirībā no Latvijas futbola, kur liela nozīme ir krievvalodīgajiem valsts iedzīvotājiem, Latvijas hokejs gandrīz ekskluzīvi ir "īsto" latviešu sporta veids. "Blick" uzskata, ka tieši tāpēc parodaksāli esot, ka Latvijas hokeja klubs spēlē Kontinentālajā hokeja līgā Krievijā.

Latvijas komandai atlikušas spēles sestdien ar Franciju un svētdien ar Krieviju.

(papildināta ar informāciju par TV kanālu un laikraksta "Blick" sniegto informāiju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi