Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par jaundibinātā Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri ieceļ Sējēju

Par jaundibinātā Rīgas "Dinamo" hokeja kluba ģenerālmenedžeri iecelts līdzšinējais "Rīgas 2000" galvenais treneris Normunds Sējējs, kam jāsagatavo kandidatūras kluba galvenā trenera amatam, kā arī jāsāk komandas komplektācija, aģentūru BNS informēja klubā.

Kandidatūras galvenā trenera amatam Sējējam jāsagatavo izskatīšanai triju nedēļu laikā. Rīgas "Dinamo" jau ir saņēmusi ielūgumu uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izlozi, kas 9.aprīlī notiks Maskavā. Uz Krieviju dosies divi no akciju sabiedrības "Dinamo Rīga" dibinātājiem - Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols.

Pirmdien akciju sabiedrību Rīgas "Dinamo" oficiāli reģistrēja Uzņēmumu reģistrā. A/s "Dinamo Rīga" galvenais mērķis ir izveidot hokeja komandu, kas piedalīsies Krievijā jaunizveidotajā Kontinentālajā hokeja līgā. Akciju sabiedrības dibinātāji ir Aigars Kalvītis, Viesturs Koziols, Kirovs Lipmans, Aldis Pauniņš, Guntis Rāvis, Juris Savickis, Guntis Ulmanis un SIA "ITERA Latvija". A/s "Dinamo Rīga" pamatkapitāls ir 2,050 miljoni latu.

Pēc dibināšanas dokumentu parakstīšanas ievēlēja "Dinamo Rīga" izpildinstitūcijas - padomi un valdi. Padomē ir Guntis Ulmanis, kas tika ievēlēts par padomes priekšsēdētāju, Krists Freibergs, Kirovs Lipmans, Aldis Pauniņš un Juris Savickis. Savukārt valdē ievēlēja Koziolu, kas kļuva par valdes priekšsēdētāju, kā arī Rolandu Brolišu un Armandu Simsonu. Pilnvarotie paust akciju sabiedrības viedokli plašsaziņas līdzekļiem ir Ulmanis un Koziols.
Pagājušajā nedēļā notikušajā pirmajā Rīgas "Dinamo" valdes sēdē galvenie jautājumi bija pienākumu sadale starp valdes locekļiem, ģenerālmenedžera iecelšana, budžeta izstrādāšana, kā arī tuvāko darba uzdevumu noteikšana akciju sabiedrības darbības sākšanai.

Akciju sabiedrības finanšu direktora pienākumus pildīs Brolišs, bet Simsons būs atbildīgs par visiem administratīvajiem jautājumiem, kas saistīti ar hokeja komandas komplektāciju un darbības nodrošināšanu.

Jau ziņots, ka KHL organizatori debijas 2008./2009.gada sezonā turnīrā ir atvēlējuši vietas 24 komandām, kuras izlozē 9.aprīlī pēc klubu reitinga sadalīs četrās divīzijās. Nākamajās sezonās rīkotāju mērķis ir palielināt klubu skaitu līdz 32 komandām. Pēc rīkotāju piedāvātā scenārija, 2008./2009.gada sezonā KHL spēlētu 21 Krievijas klubs, tajā skaitā 20 superlīgas klubu, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Latvijas un Baltkrievijas. Nākotnē KHL organizatori turnīrā vēlas redzēt arī Rietumeiropas valstu komandas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi