Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par labāko Latvijas sporta spēļu komandu nosaukta valsts hokeja izlase

Latvijas Gada balvu sportā 2014 kā labākā sporta spēļu komanda otrdien ieguva valsts hokeja izlase, kas demonstrēja atzīstamu sniegumu Soču olimpiskajās spēlēs.Latvijas vīriešu hokeja izlase Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu, ceturtdaļfinālā gandrīz aizliekot kāju priekšā nākamajai čempionei Kanādai.

Pēc turnīra Latvijas valstsvienība izpelnījās atzinību par pašaizliedzīgo cīņu laukumā.Šajā nominācijā pretendentu vidū bija arī Latvijas sieviešu un vīriešu basketbola izlases, Latvijas vīriešu florbola izlase un Rīgas Dinamo hokeja komanda.Tikmēr par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos kļuvuši bobslejisti Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga, kuri izcīnīja sudraba medaļu Soču olimpiskajās spēlēs un bija ceturtie Eiropas čempionātā.Vēl uz šo godu pretendēja pasaules pludmales volejbola ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī kamaniņu braucēji Andris Šics/Juris Šics, kuri bez divām bronzas medaļām Soču olimpiskajās spēlēs tika arī pie piektās vietas Eiropas čempionātā.Pasākums "Gada balva sportā 2014" norisinās kultūras pilī "Ziemeļblāzma". No plkst.21.15 apbalvošanas ceremonija tiks translēta Latvijas Televīzijas 1.kanālā.Svinīgā ceremonija ik gadu vienkopus pulcē sporta sabiedrības cilvēkus - lielākās Latvijas zvaigznes un panākumu guvējus, daudzsološākos jaunos talantus un Latvijas sporta dzīves vadītājus. Tajā klātesošie kopā ar sporta līdzjutējiem rezumē gada spilgtākos sporta notikumus un svinīgā atmosfērā publiski pateicas saviem izcilniekiem.Jau zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu saņems futbola tiesnesis un vairāku ar futbolu saistītu grāmatu autors Miķelis Rubenis, bet pārējās 15 nominācijās uzvarētāji tiks paziņoti pasākumā.Pērn par valsts gada labākajiem sportistiem tika nosaukti skeletonists Martins Dukurs un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Dukurs pēc uzvarām 2010. un 2011.gadā šo balvu ieguva trešo reizi karjerā, bet Grigorjeva pie šāda atzinuma tika pirmoreiz.Savukārt par 2013.gada valsts populārāko sportistu balsojumā tika atzīts Latvijas labākais tenisists Gulbis.LOK un "Igo Japiņa Sporta aģentūra" prestižo sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau desmito reizi.Skatītājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs grupas "Carnival Youth", "Dzelzs vilks" un "BIG AL&Jokers" ar atraktīvo lietuvieti Aļģirdu Šuminsku priekšgalā. Par sportisku noskaņu gādās gaisa akrobāti, vingrotāji un citi spēka paraugdemonstrējumu meistari. Divas stundas garajā pasākumā, kura režisors ir Pauls Timrots, balvu pasniedzēju vidū būs redzami tautā iemīļoti aktieri, uzņēmēji un nopelniem bagāti sportisti. Ceremoniju vadīs Nacionālā teātra aktieris, leģendārās filmas par basketbolu "Sapņu komanda 1935" varonis Jānis Vimba un Dailes teātra aktrise Lidija Pupure.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi