Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Parādās cerība, ka NHL lokauts varētu drīzumā noslēgties

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu īpašnieki un spēlētāji otrdien aizvadījuši pozitīvu pārrunu dienu par jauna kolektīvā līguma noslēgšanu, parādoties cerību stariņam, ka lokauts, kurš ilgst jau 80 dienas, drīzumā tomēr varētu noslēgties.

"Dažos aspektos es domāju, ka šī bija līdz šim labākā diena," pēc sarunām teica Spēlētāju asociācijas (NHLPA) izpilddirektora vietnieks Stīvs Fērs, nekomentējot neko daudz sīkāk.

Abas puses viesnīcā Manhetenā otrdien tikušās aptuveni septiņas stundas, galveno uzmanību pievēršot klubu īpašnieku pārrunām ar spēlētājiem, un sarunas noslēgušās vien ap pusnakti. Sarunās piedalījās 18 hokejisti, kuru vidū bija arī viena no līgas lielākajām zvaigznēm Sidnijs Krosbijs.

Tikšanās norisinājusies bez NHL komisāra Gerija Betmena un NHLPA direktora Donalda Fēra līdzdalības, kaut viņi abi atradušies netālu.

Sarunas plānots turpināt arī trešdienas rītā.

Jau ziņots, ka līgas vadība aizpagājušajā nedēļā atcēla šīs sezonas Visu zvaigžņu spēli un regulārā čempionāta mačus līdz 14.decembrim. Tādējādi lokauta dēļ atcelti jau kopumā 422 regulārā čempionāta mači jeb 34% sezonas.

To vidū tagad ir ne tikai Winter Classic mačs, bet arī visi plānotās Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales notikumi. Šis zīmīgais sezonas kalendāra posms bija plānots 26. un 27.janvārī Kolumbusā.

Ja šajās dienās nebūs skaidrības, tiks atcelts vēl vairāk maču, jo pēc vienošanās panākšanas nepieciešamas aptuveni desmit dienas, lai sāktu sezonu.

Līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī, bet NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī.

Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi