Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Pārsteidzošā Golden Knights kļūst par veiksmīgāko jaunpienācēju NHL vēsturē

Pārsteidzošā Vegasas Golden Knights komanda ceturtdien laboja Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācēju rekordu izcīnītajās uzvarās.

"Golden Knights" ceturtdien izbraukumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica savu tuvāko sekotāju Rietumu konferences kopvērtējumā Vinipegas "Jets", tādējādi savā pirmajā sezonā izcīnot jau 34.uzvaru. Līdz šim tik daudz panākumu pirmajā sezonā nebija izcīnījusi neviena cita NHL debitante.

Uzvaru viesiem no Lasvegasas šī mača pagarinājuma priekšpēdējā minūtē nodrošināja Deivids Perons.

Iepriekšējais rekords ar 33 panākumiem pirmajā sezonā piederēja Anaheimas "Mighty Ducks" un Floridas "Panthers" komandām, kas to iespēja 1993./94.gada sezonā. Tiesa, tolaik mači vēl varēja noslēgties ar neizšķirti.

"Esmu lepns un laimīgs redzēt, kur pašlaik atrodas mūsu komanda," pēc kārtējā panākuma sacīja "Golden Knights" vārtsargs Marks Andrē Flerī. "Mēs nerunājam par rekordu labošanu, bet gan koncentrējamies uz savstarpējās sapratnes uzlabošanu un savu sniegumu. Cenšamies būt stabili."

Panākums Vegasas komandai, kas izcīnīja ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos, ļāvis saglabāt pirmo vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr rezultatīvu uzvaru izcīnījusi līgas līdere Tampabejas "Lightning", kas viesos ar 7:4 (1:1, 2:3, 0:4) pieveica Kalgari "Flames", sagādājot tai sesto zaudējumu pēc kārtas, lai gan šai vienībai pirms tam bija septiņu panākumu sērija.

Uzvarētāju rindās teicamu sniegumu demonstrēja Alekss Kilorns, kurš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Flames" vēl otrajā trešdaļā atradās vadībā ar 4:2, tomēr dueļa otrajā pusē "Lightning" guva četrus bezatbildes vārtus, noslēgumā tiekot pie drošas uzvaras.

Citā ceturtdienas mačā Toronto "Maple Leafs" viesos ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers". Viesu hokejists Džastins Hols atklāja šī mača rezultātu, līdz ar to viņš kļuvis par pirmo Toronto kluba aizsargu, kurš vārtus guvis savās pirmajās divās NHL spēlēs, bet līgā pirms viņa to bija paveikuši tikai pieci šīs pozīcijas spēlētāji.

Sešu zaudējumu sēriju ceturtdien pārtrauca Otavas "Senators", kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Anaheimas "Ducks". Uzvaru mājiniekiem nodrošināja zviedrs Ēriks Kārlsons.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons guva vārtus mazākumā, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" savās mājās ar rezultātu 2:4 (1:3, 1:0, 0:1) atzina Floridas "Panthers" pārākumu, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas un desmito pēdējos 15 mačos.

Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējuma vadībā ar 73 punktiem 51 spēlē ir "Lightning", kurai ar 68 punktiem 49 mačos seko Bostonas "Bruins", kas ceturtdien savā laukumā ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Sentluisas "Blues".

Savukārt "Sabres" ar 37 punktiem 51 spēlē ir pēdējā starp 16 vienībām Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē "Sabres" par četriem punktiem apsteidz Arizonas "Coyotes" komandu.

Tikmēr Rietumu konferencē vadībā ar 72 punktiem 50 spēlēs ir "Golden Knights", kurai ar 69 punktiem seko "Jets", kam gan ir par diviem mačiem vairāk.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi