Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Pasaules hokeja čempionātā noskaidro finālistus

Pasaules hokeja čempionāts Minskā strauji tuvojas savai kulminācijai - sestdien divos pufinālos noskaidrosies tās divas komandas, kas svētdienas vakarā izies uz ledus finālmačā, bet pusfinālu zaudētāji cīnīsies bronzas mačā.

Šodien plkst. 14.45 spēkosies Krievijas un Zviedrijas hokejisti (tiešraide TV3), bet 18.45 sāksies duelis starp Čehiju un Somiju (TV6, Viasat Sport Baltic). Abas spēles varēs redzēt arī portālā tvplay.lv.

Zīmīgi, ka pusfinālu sasniegušas četras spēcīgākās Eiropas komandas, kas tradicionāli sacenšas Eirotūres sacensībās. Šogad par Eirotūres uzvarētājiem pārliecinoši kļuva somi, Krievija palika otrā, sekoja Čehija un Zviedrija. Bet nu atgriežamies Minskā.

Apakšgrupu turnīra labākā komanda Krievija pusfinālu sasniegusi pirmo reizi kopš 2012.gada, kad kļuva par čempioniem. Krievi Minskā nav zaudējuši nevienā no astoņiem mačiem, kopumā ielaižot vien septiņas(!) ripas. Ceturtdaļfinālā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā vienībā ar 3:0 pārspēja Franciju. Komandas lielākais trumpis ir uzbrukums (34 gūti vārti jeb 4,25 mačā), kuru pastiprinājis arī NHL spēlētājs Jevgēņijs Malkins (1+1 mačā ar Franciju), bet vārtos lielisks Sergejs Bobrovskis - vidēji viena ielaista ripa un 95,45% atvairītu metienu. Turnīra rezultatīvākais hokejists ir Rīgā dzimušais Viktors Tihonovs (7+8). Vai Znarokam&Co jau pirmajā mēģinājumā izdosies aizvest komandu līdz finālam?

Tikmēr arī pašreizējie pasaules čempioni zviedri, kuri pusfinālā spēlēs piekto reizi sešu gadu laikā, aizvada teicamu turnīru. Pārsvarā no pašmāju klubiem (+seši laukuma spēlētāji un divi vārtsargi no NHL) veidotā izlase astoņos mačos piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu - un to pašu papildlaikā Kanādai. Ceturtdaļfinālā tikai mača beigās izdevās salauzt mājinieku baltkrievu pretestību - pie rezultāta 2:2 aizsargs Matiass Ekholms vispirms nopelnīja bullīti uz saviem vārtiem, kuru mājinieki nerealizēja, bet minūti vēlāk pats grēkāzis guva skaistus uzvaras vārtus.

Pasaules čempionātos abas komandas pēdējo reizi tikās 2012.gadā, kad apakšgrupā Krievija uzvarēja pārliecinoši ar 7:3.

Somija uz Minsku atveda 15 elites čempionāta debitantus, bet tāpat spējusi turpināt kopš 1955.gada aizsākto sēriju allaž iekļūt labāko astoņniekā. Tiesa, palīdzēja arī Latvijas un Šveices iznākums - ja uzvarētu Latvija, ceturtdaļfinālā pret kanādiešiem spēlētu mūsējie. Paveicās somiem un ceturtdaļfinālā viņi no 1:2 trešajā periodā panāca 3:2 savā labā, piekto reizi pēc kārtas(!) neļaujot kanādiešiem sasniegt pusfinālu. Nu jau divus gadus pēc kārtas somi elitē palikuši ceturtie un šoreiz noteikti centīsies aizsniegties līdz kam taustāmam. Vēl jo vairāk tāpēc, ka nestabili spēlējošā Čehija Minskā nav ne Krievijas, ne Zviedrijas līmenī. Komandā ir arī daži Soču bronzas medaļnieki - šie vīri zina recepti, kā Somijas izlasi aizvest godalgām augstākā līmeņa turnīros.

Tāpat kā somi, arī čehi apakšgrupā nedemonstrēja to labāko sniegumu, taču spēja uzvarēt īstajos brīžos un jau pirms pēdējās kārtas bija skaidrs, ka Čehija arī savā 22. elites turnīrā (kā neatkarīgai valstij) būs labāko astoņniekā. Ceturtdaļfinālā čehi pēc amerikāņu noraidījumiem un vārtsarga kļūdām panāca pat 4:1, bet ASV mačā izskaņā 13 sekundēs guva divus vārtus, liekot vēl krietni panervozēt. Pārliecinošs pirmais numurs vārtos ir Aleksandrs Salāks, kurš brīžiem demonstrē fantastisku sniegumu, bet neizceļas ar lielu stabilitāti. Zīmīgi, ka arī 42 gadu vecumā uzbrukuma līderis ir valsts hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs (4+4), taču komandā netrūkst arī vairāku citu augstas klases meistaru, kuri var gūt vārtus izšķirošajos brīžos - Jirži Novotnijs, Romans Červenka, Jirži Hudlers, jaunais Tomašs Hertls un citi. Pērn Čehija palika tikai 7.vietā, trīs gadus pirms tam allaž tiekot pie medaļām (zelts 2010, bronza 2011, 2012).

Arī šīs izlases pasaules čempionātos pēdējo reizi tikās 2012.gadā, kad spēlē par bronzu ar 3:2 uzvarēja čehi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi