Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules U-20 čempionāta pusfinālā spēles Krievija, Kanāda, Somija un Zviedrija

Čehijā notiekošajā pasaules U-20 čempionātā hokejā pusfinālu ceturtdien sasniedza Krievijas, Kanādas, Somijas un Zviedrijas izlases.

Krievija pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ar 3:1 (0:0, 3:1, 0:0) uzvarēja Šveici, pusfinālā iekļūstot jau 14.reizi vēsturē.

Visi vārti šajā mačā tika gūti tikai otrajā periodā. Otrās trešdaļas otrajā minūtē vārtu priekšā atlēkušo ripu savāca Dmitrijs Voronkovs, īsi pēc tam realizējot skaitlisko vairākumu. Nepilnas sešas minūtes vēlāk par savu aktivitāti vārtu priekšā tika atalgots arī šveicietis Gaetāns Žobēns.

Kad otrajā periodā bija atlikušas piecas minūtes, piespēli pie vārtu tālā staba saņēma Aleksandrs Hovanovs, panākot 2:1. Savukārt minūti līdz 40 minūtes beigām Voronkovs guva savus otros vārtus, pielabodams Hovanova metienu.

Vēlāk pārliecinošu uzvaru svinēja Kanāda, kas ar 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) uzvarēja Slovākiju.

Kanādas komandā divi vārti un rezultatīva piespēle Beretam Heitonam, savukārt divus rezultativitātes punktus iekrāja Aleksis Lafrenjē (1+1), Dilans Kozenss (0+2), Keilens Edisons (0+2) un Džeimijs Drisdeils (0+2). Vienīgos vārtus Slovākijas izlasē iemeta Olivers Okuliars.

Trešajā ceturtdaļfināla duelī, kas vienlaikus bija arī pērnā gada fināla atkārtojums ASV U-20 valstsvienība ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Somijas vienaudžiem. 

Uzvaras vārtus guva Jonas Odens, kuram iepretim vārtiem, lielisku piespēli atdeva Kristiāns Tanuss.

Visbeidzot Zviedrija ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pieveica Čehijas U-20 valstsvienību.

"Trīs kroņu" izlasē divi vārti un viena rezultatīva piespēle Nilam Hoglanderam, bet divas piespēles atdeva Samuels Fagemo un Rasmus Sandīns. Izgājienu vienatnē pret vārtsargu trešā perioda piektajā minūtē nopelnīja Viktors Sēdeštrems, viņam esot nekļūdīgam.

Ceturtdien pirms ceturtdaļfināla pirmā mača dueli aizvadīja arī Vācija un Kazahstāna, kas cīnās par vietas saglabāšanu spēcīgākajā divīzijā. Uzvaru ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) svinēja vācieši, kuriem nepieciešama vēl viena uzvara, lai nosargātu vietu elitē.

Iepriekš pamatturnīrā A apakšgrupā ar 11 punktiem četrās spēlēs uzvarēja Zviedrija, deviņi punkti bija Šveicei, septiņi Somijai, trīs punktus guva Slovākija, bet Kazahstāna palika bešā.

B apakšgrupā pirmā ar deviņiem punktiem bija Kanāda, astoņus punktus iekrāja ASV, seši punkti bija Krievijai, četri Čehijai, bet trīs - Vācijai.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Latvija palika aiz Austrijas, tādējādi neizcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Ostravā un Triņecā norisinās no 26.decembra līdz 5.janvārim.

Pērn par pasaules čempioniem tika kronēti Somijas jaunie hokejisti, kuri finālā ar 3:2 pārspēja ASV, bet bronzu izcīnīja Krievija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi