Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pitsburgas Penguins hokejisti izcīnījuši Stenlija kausu

Trešo reizi kluba vēsturē un pirmo reizi kopš 1992.gada par Stenlija kausa ieguvējiem kļuvuši Pitsburgas Penguins kluba hokejisti. Finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē viesos viņi ar 2:1 pārspēja pašreizējos trofejas īpašniekus Detroitas Red Wings un izcīnīja uzvaru sērijā 4:3.Penguins ir otrā komanda aiz Monreālas Canadiens 1971.

gadā, kas spējusi gūt panākumu finālā, zaudējot pirmajās divās spēlēs. Pagājušā gada finālā pingvīni zaudēja Red Wings 2:4Šāgada finālsērijas septītā spēle bija vienīgā, kurā virsrroku guva viesu komanda. Turklāt līdz sestdienai Red Wings savās mājās izslēgšanas turnīrā bija izcīnījuši 11 uzvaras 12 spēlēs.Abus vārtus Pitsburgas kluba labā otrajā trešdaļā guva Makss Talbots, bet vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja 23 metienus un vienīgo ripu ielaida pēc Džonatana Eriksona raidījuma sešas minūtes līdz pamatlaika beigām. Atlikušajā laikā mājinieki vēl reizi trāpīja pa vārtu pārliktni.Stenlija kausu no NHL komisāra Gerija Betmena rokām saņēma Penguins kapteinis Sidnijs Krosbijs. Savukārt kausa izcīņas vērtīgākā spēlētāja titulu nopelnīja Jevgeņijs Malkins, kurš pēdējā spēlē atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un kļuva arī par turnīra rezultatīvāko spēlētāju (14 vārti, 22 rezultatīvas piespēles).

Slavenais Mario Lemjē, kurš savulaik finansiāli palīdzēja nosargāt Penguins komandu Pitsburgā, kā pirmais Nacionālajā hokeja līgā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju gan kā spēlētājs, gan kā kluba īpašnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi