Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pret Slovēniju izšķiras būt vai nebūt

Visi izteiktie pārmetumi zaudēs aktualitāti, ja Latvijas hokejisti apakšgrupas svarīgākajā spēlē uzvarēs Slovēniju. Spēle sāksies plkst.2.15 naktī uz trešdienu. "Noskaņojums komandā ir labs, jo spēlētāji saprot, ka čempionāta pirmajā stadijā galvenā spēle mums ir pret Slovēniju," treneris Oļegs Znaroks lika noprast, ka negaidīti sāpīgie zaudējumi ASV un Kanādai nav atstājuši nomācošu iespaidu uz komandu.

Atkāpties vairs nav kur. Latvijas Hokeja federācijas valde ir noteikusi uzdevumu — ieņemt vietu, ne zemāku par desmito. Zaudējuma gadījumā Latvija nevarēs būt augstāk par 12.vietu. Latvijas izlasei pret Slovēniju pagaidām ir nevainojam bilance — četrās spēlēs četras uzvaras. Labā ziņa ir tā, ka Raitim Ivanānam par sitienu-dūrienu pretspēlētājam mačā ar Kanādu tiesneši spēles protokolā ierakstīja 5+20, nevis 25 minūtes. Summa it kā nemainās, taču, ierakstot 25 minūtes, spēlētājam nākamā spēle automātiski ir jāizlaiž. Ivanāns varēs spēlēt. Latvijas izlasē spēle ar Slovēniju parādīs, kuri paaudžu maiņas kontekstā ir gatavi uzņemties līdera lomu priekšējā līnijā. Pirms pāris gadiem Rīgā, kad pēc neveik-smīgā 0:1 slovēņi tika nolauzti ar 5:1, pirmās vijoles partijas nospēlēja pieredzējušie spēlētāji. Vārtus droši sargāja Sergejs Naumovs, pārtrumpodams Krištanu. Priekšējā līnijā trīs ripas izkombinēja maiņa: Ņiživijs — Semjonovs — Tambijevs, piepalīdzot aizsargam Aleksandram Jerofejevam. Komandā vairs nav Semjonova un Tambijeva, un, izskatās, ka pret slovēņiem nespēlēs arī pret Kanādu lieliski sevi pieteikušais Naumovs. "Vārtsargu līnijā mūsu nostāja nav mainījusies. Pirmais numurs joprojām ir Edgars Masaļskis," pēc spēles ar Kanādu skaidroja Znaroks. Slovēnija hokeja lielvalstīm ASV un Kanādai zaudēja cienīgāk (abas spēles ar 1:5), taču ne jau tikai statistika rosina piesardzību. Nevar nepamanīt, ka Slovēnijas nometnē notikušas pārmaiņas uz labo pusi.

Pirmais, protams, ir uzbrukuma līderis Losandželosas Kings spēlējošais Anže Kopitars, kuram laukumā ir labs domubiedrs Tomašs Racingars. Labā ziņa ir tā, ka pēc nesaskaņām ar federācijas vadītājiem uz čempionātu neatbrauca Ivo Jans. Viņš bija trešais maiņā, kad pirms gada šis trijnieks plosīja pretiniekus ceļazīmes izcīnīšanā uz augstāko grupu. Otrais slovēņu trumpis ir vārtsargs Roberts Krištans. Pret Kanādu viņš rādīja fantastisku spēli. "Protokolā ir ierakstīts, ka kanādieši uz mūsu vārtiem meta 65 reizes. Man gan šķiet, ka bija 95 metieni," šis Slovēnijas izlases trenera Matsa Valtina izteikums izraisīja smieklu vētru preses konferencē un bija vislabākais kompliments Krištanam. "Es ļoti ceru, ka nākamsezon Roberts iegūs līgumu spēcīgā klubā," piebilda Valtins. Šī iemesla dēļ pasaules čempionātā Krištans spēlē ar divkāršu sparu. Viņš gan jau ir spēlējis Brynas klubā Zviedrijā, bet pērn atgriezās Jeseņicē.

Cerams, ka Latvijas izlases treneri būs atšifrējuši, ka briesmas var draudēt arī no otrā trijnieka, kurā spēlē brāļi Dāvids un Marsels Rodmani no Vīnes Capitals. Austrijas čempionātā viņi sapelnījuši attiecīgi 54 (20+34) un 53 (18+35) rezultativitātes pun-ktus. Visā līgā septītais un desmitais rādītājs. Arī viņiem gan pietrūkst trešā vezuma vilcēja.

***

Latvija pret Slovēniju

Latvijas plusi
- Mērķtiecīga gatavošanās svarīgākajai spēlei ar Slovēniju
- Spēlētāji viens otru labi ir iepazinuši
- Taktiskā shēma un treneru prasības ir labi zināmas
- Sabalansētāks sastāvs ar puslīdz vienlīdzīgiem maiņu virknējumiem
- Psiholoģiskais pārsvars iegūts savstarpējo spēļu pozitīvajā bilancē

Latvijas mīnusi
- Nav izteikta līdera priekšējā līnijā, kas var izšķirt mača iznākumu
- Aizsardzības zonā ir pārāk daudz pozicionālu kļūdu
- Radušās nelielas bažas par drošību pēdējā postenī
- Negatīvu iespaidu var atstāt čempionāta kopējā bilance 0:11
- Taktiskā shēma pretiniekiem ir labi iepazīta

Slovēnijas plusi
- Izsalkums pēc pirmās uzvaras pār Latviju
- Spilgts uzbrukuma līderis Anže Kopitars
- Divi labi un pretiniekiem bīstami piecnieki
- Vārtsargs Roberts Krištans ir uz pacēluma viļņa
- Laba motivācija sasniegt vēl nebijušus augstumus valstsvienības vēsturē

Slovēnijas mīnusi
- Sezonas laikā iegūtā spēļu prakse neatbilst augstākajam līmenim
- Sastāvs meistarības ziņā ar dažiem izņēmumiem atpaliek no Latvijas
- Atpalicība ātrumā un tehniskajā sagatavotībā
- Ir mazāka atbildīgu spēļu pieredze
- Latvijas līdzjutēju psiholoģiskais spiediens

Pēc 2 kārtām (punkti, vārti):
Kanāda    6    12:1
ASV        6    9:1
Slovēnija    0    2:10
Latvija    0    0:11 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi