Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rangers vērienīgā maiņas darījumā iegūst Blue Jackets kapteini Riku Nešu

Šīs vasaras skaļākajā maiņas darījumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Ņujorkas Rangers ieguvis Kanādas hokeja izlases hokejistu Riku Nešu, kurš visas deviņas sezonas NHL karjerā aizvadījis pieticīgajā Kolumbusas Blue Jackets komandā.

Bez Neša Blue Jackets šķīrās arī no aizsarga Stīvena Delisles un 3.kārtas izvēles tiesībām 2013.gada draftā. Savukārt no Ņujorkas komandas uz Kolumbusu dosies uzbrucēji Artjoms Aņisimovs un Brendons Dubinskis, kā arī aizsargs Tims Eriksons, bet vēl papildus Blue Jackets rīcībā nonāks 2013.gada Rangers 1.kārtas izvēle jauno hokejistu draftā.

Nešs kopumā NHL aizvadījis 674 regulārā čempionāta spēles, kurās ticis pie 547 punktiem (289 vārti, 258 piespēles). Mīnuss ir niecīgā play-off spēļu pieredze – deviņu sezonu laikā Blue Jackets tikai reizi (2008./2009.) spēja sasniegt izslēgšanas turnīru, četrās spēlēs piekāpjoties Detroitas Red Wings (Nešam 1+2). Tiesa, to varētu kompensēt viņa četru pasaules čempionātu un divu olimpisko spēļu pieredze Kanādas izlases sastāvā – 28 gadus vecais hokejists pa reizei kļuvis par pasaules (2007) un olimpisko (2010) čempionu.

Pēdējo astoņu sezonu laikā kanādietis tikai reizi NHL regulārajā sezonā nav sasniedzis 30 gūto vārtu robežu.

Tiesa, Neša alga iecirtīs pamatīgu robu Rangers makā – uzbrucējam vēl ir spēka esošs sešu gadu līgums, par katru sezonu saņemot 7.8 miljonus ASV dolāru. Turklāt pie Rangers kases lodziņa algu saņem arī tādi uzbrucēji kā Marians Gaboriks (7,5 miljoni katrā no divām nākamajām sezonām) un Breds Ričardss (pa 6,67 miljoniem turpmākās astoņas sezonas).

Rangers pērn aizcīnījās līdz Austrumu konferences finālam, kur piekāpās Ņūdžersijas Devils komandai, bet Blue Jackets NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā ieņēma pēdējo vietu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi