Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rautakallio: Latviešiem ar cirvi šis tas jāizsit no prāta

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc ceturtdien viesos piedzīvotā zaudējuma pēcspēles metienos 2:3 pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" bija pikts par viņa vadītās komandas atslābināšanos pēdējā trešdaļā, un šādas bezrūpības novēršanai gribētu ņemt rokās cirvi.

"Latvieši ir ļoti neatlaidīgi ļaudis. Taču man vajadzīgs cirvis, lai kaut ko viņiem izsistu no prāta. Jāsaprot, ka pēc labi nospēlētām divām trešdaļām tev uzvarai mačā vēl tāpat jānospēlē arī trešais periods," Rautakallio citēja "Sport Ekspress".

Rautakallio uzteica vārtsargu Krisu Holtu, kurš darījis savu darbu, bet to pašu viņš nevarot teikt par visiem "Dinamo" hokejistiem. Treneris noliedza, ka pēcspēles metienu sērijā uzvarētāju nosaka nejaušība.

"Pēcspēles metieni - tas nav veiksmes elements, kā daži uzskata. Tur izšķir talants," sacīja Rautakallio, paskaidrojot, ka "Torpedo" atradās spēlētājs, kurš spēja savai komandai izcīnīt papildu punktu. "Esmu apmierināts ar to, kā mana komanda spēlēja pirmās divas trešdaļas, taču esmu sarūgtināts par rezultātu. Mums jau gandrīz bija trīs punkti, bet beigās nespējām tos paņemt," rezumēja treneris.

Rautakallio arī pajokoja, ka nebija cerējis nodzīvot līdz dienai, kad Krievijā preses konference pēc hokeja spēles notiek somu valodā. Rautakallio uzskata, ka viņam un "Torpedo" galvenajam trenerim Kari Jalonenam ir vienāda hokeja izpratne, un šādam hokejam jāpatīk skatītājiem. "Dinamo" un "Torpedo" spēle neesot bijusi tipiska Krievijas hokejam, jo cīņa bija aktīvāka, agresīvāka, ar labu slidojumu un ripas kontroli.

Savukārt Jalonens pastāstīja, ka pagājušajā gadā Somijas čempionātā daudzas reizes vadījis hokejistus spēlēs pret Rautakallio komandu. Jalonens ir gandarīts redzēt "Dinamo" spēles stilā Rautakallio rokrakstu, taču vairāk viņš priecājās par "Torpedo" prasmi izcīnīt uzvaru.

Divas trešdaļas "Torpedo" izjuta pretinieku lielu spiedienu, bet otrajā pārtraukumā spēja rast enerģiju, ko izlikt uz ledus, sacīja Jalonens. Atdeves kulminācija bijuši otrie vārti, ko "Torpedo" guva, spēlējot pamatlaika galotnē jau bez vārtsarga. Pēcspēles metienos mājiniekiem bijis svarīgi atrast spēlētāju, kam treneris var uzticēties, un kam ir pietiekami stingrs raksturs. Šīm prasībām atbildis Mets Elisons.

Jau ziņots, ka pamatlaika pēdējā minūtē ielaistie vārti "Dinamo" neļāva nosargāt uzvaru, bet pēcspēles metienu sērijā, kurā katra komanda izpildīja pa 13 metieniem, uzvaru nodrošināja "Torpedo".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi